Εκτός κινδύνου το δεύτερο παιδί που νοσηλεύεται με παρβοϊό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ευχάριστα είναι τα νέα για το δεύτερο παιδάκι που προσβλήθηκε από παρβοϊό και νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που καταγράφεται στον παιδικό σταθμό στον οποίο πήγαινε και το 3,5 ετών κοριτσάκι που πέθανε από τον ίδιο ιό.

Μετά το τραγικό περιστατικό, άλλα 11 παιδάκια βρέθηκαν θετικά στον ιό. Στον παιδικό σταθμό που πήγαιναν τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν οι γονείς έγκαιρα και παραπέμφθηκαν για προληπτικές εξετάσεις για τα ποσοστά της τιμής τροπονίνης.


Ένα παιδί που ήταν κλινικά καλά και δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, είχε αυξημένη την τιμή της τροπονίνης με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί με περικαρδίτιδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για 2 εβδομάδες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα. Ευτυχώς πλέον το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο αφού οι γιατροί «πρόλαβαν» την έξαρση του προβοϊού.

Τα 11 κρούσματα σημειώθηκαν στις αρχές του περασμένου μήνα και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό που πήγαιναν και τα ίδια όπως και το παιδάκι που έφυγε, λήφθηκαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, έγινε απολύμανση και έλεγχος από τον ΕΟΔΥ.

Οι μαμάδες των παιδιών πήραν την πρωτοβουλία και έκαναν εξετάσεις στα παιδιά τους τα οποία παρουσίασαν ένα κοινό, την αυξημένη τιμή τροπονίνης.

Η ουσία της τροπονίνης μπορεί να φανεί αυξημένη για διάφορους λόγους όπως την έντονη σωματική ωστόσο, αποτελεί ένδειξη του ιού στον οργανισμό. Όλα τα σχολεία πέρασαν παρβοϊό, μετά τις προληπτικές εξετάσεις των παιδιών, οι υπόλοιποι γονείς ενημερώθηκαν για να κάνουν εξετάσεις τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, ανάμεσα στα οποία βρέθηκαν και άλλα κρούσματα θετικά στον ιό.

Ο παρβοϊός δεν έχει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα, πράγμα που έκανε πολλές μητέρες να τον περάσουν για αλλεργία της εποχής.

Συγκεκριμένα οι ενδείξεις του είναι το κοκκίνισμα στα μάγουλα και η εμφάνιση εξανθημάτων, ενώ δεν κάνει πυρετούς και δεν προκαλεί σωματικό πόνο.