Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς - Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς, δωρίζουν τα όργανά του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου οι γονείς του 6χρονου Θωμά, όταν έμαθαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Δεν τα κατάφερε τελικά το μικρό αγόρι από τα Γρεβενά, που υπέστη ανακοπή καρδιάς, την Τρίτη  3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγόρι κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρό με τις πληροφορίες του Tempo24.News να αναφέρουν ότι παρά τον πόνο τους οι γονείς του πήραν τη σπουδαία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το επόμενο βήμα των γιατρών εκεί ήταν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που έζησαν όλοι στο νοσοκομείο του Ρίου όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης μιλώντας στο newsit.gr, όταν μετά την ανακοίνωση των γιατρών στους γονείς ότι το παιδάκι τους είναι κλινικά νεκρό, εκείνοι, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, πρότειναν οι ίδιοι να δοθούν σε άλλα παιδιά τα όργανα του μικρού Θωμά.

«Πριν από λίγο οι γονείς έμαθαν ότι μικρός Θωμάς είναι εγκεφαλικά νεκρός, ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου οι γονείς «αποχαιρέτησαν τον γιος τους και επέστρεψαν στα Γρεβενά, γιατί έχουν ακόμα ένα παιδάκι πίσω που τους περιμένει».