Έχουν κλειστεί 28.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Δημοσιεύθηκε στις

Περίπου 28.000 ραντεβού έχουν προγραμματιστεί για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από την Παρασκευή το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και χθες το βράδυ, όπως δήλωσε στο Open TV, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer, που ήρθαν για τα παιδιά είναι 60.000 και γίνονται μόνο σε δημόσιες δομές υγείας. Είναι 75 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα πέντε στην Αττική. Δεν γίνονται σε γραφεία παιδιάτρων. Επίσης έκανε γνωστό, ότι από τη νέα χρονιά (τον Ιανουάριο συγκεκριμένα), θα έρθουν κι άλλες δόσεις για αυτή την ηλικιακή ομάδα.


Παράλληλα, σημείωσε πως «Τα παιδιά που θα εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις θα παίρνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν θα έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τη σχολική κάρτα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για να κλείσει κάποιος γονιός ραντεβού για να εμβολιάσει το παιδί του που είναι άνω των 5 ετών, άνοιξε την Παρασκευή (10/12), ενώ τα πρώτα εμβόλια θα γίνουν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα χορηγείται το 1/3 της δόσης σε δύο φάσεις. Από 12 ετών και πάνω τα παιδιά λαμβάνουν κανονική δόση (όπως των ενηλίκων).