Είστε μαθητές και βγάζετε ωραίες φωτογραφίες; Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των μελλοντικών πολιτών της! Πώς την βλέπεις εσύ; Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος; Ένα πάρκο; Μία πλατεία; Ένας δρόμος; Μία γωνιά που βρίσκεσαι με την παρέα σου; Ένα παγκάκι ή ένα άγαλμα; Ένα σημείο με θέα που σε κάνει να σταματήσεις κάθε φορά; Ένα graffiti που σε κάνει να σκέφτεσαι; Ένα παλιό νεοκλασικό; Ένα κτίριο που περνάς στις βόλτες σου; Ποιο είναι το “δικό σου” μέρος της Αθήνας;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας στην πλατφόρμα Instagram για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου της Αθήνας.


Με στόχο να καλλιεργηθεί ο σεβασμός προς τον δημόσιο χώρο και τα μνημεία αλλά και να έρθει ο Δήμος Αθηναίων σε επαφή με τους εφήβους μέσα από διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, κινητοποιεί τους μαθητές να βγουν έξω από τα εφηβικά τους δωμάτια, να αφουγκραστούν ξανά την πόλη τους και να εκφραστούν δημιουργικά, αποτυπώνοντας στιγμιότυπα της πόλης-μικρές ψηφίδες, σε φωτογραφίες.

Οι έφηβοι ενθαρρύνονται να κοιτάξουν προσεκτικά την πόλη τους και όλες τις γωνιές της και αυθόρμητα να στρέψουν την προσοχή τους στα μέρη που τους δένουν με αυτήν. Απαντώντας στην ερώτηση «Ποιο είναι το δικό σου μέρος της Αθήνας;»… φωτογραφικά, μοιράζονται μαζί μας την δική τους πόλη, όπως τη βλέπουν και τη βιώνουν μέσα από την καθημερινότητά τους καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη σχέση τους με τον δημόσιο χώρο και τα μνημεία.

Τρόπος συμμετοχής

Ανέβασε στο Instagram σου μία ή περισσότερες φωτογραφίες από τα μέρη της Αθήνας!
Κάνε follow το kids4thecity
Κάνε tag το kids4thecity και hashtag #kids4thecity και #AthinaMou

Συμπλήρωσε την φόρμα εδώ και ανέβασε τις φωτογραφίες σου για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή σου!

Εναλλακτικά κατέβασε τη φόρμα συμμετοχής εδώ και στείλτη μας συμπληρωμένη μαζί με τις φωτογραφίες σου στο info@kids4thecity.gr.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 10 Μαΐου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο https://kids4thecity.gr/i-athina-mou/

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο, στο πλαίσιο της διαδικτυακής γιορτής λήξης του προγράμματος, με την οποία ολοκληρώνονται κάθε χρόνο οι δράσεις του προγράμματος.