Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων - Ποιες ηλικίες αφορά;

Δημοσιεύθηκε στις

Η υγειονομική κρίση έφερε οικονομική στενότητα βρε αρκετές οικογένειες με αποτέλεσμα να παραμελούν ακόμα τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών τους.

Επιπλέον τώρα τον Σεπτέμβρη πολλά παιδιά ξεκινούν την ενασχόλησή τους με κάποιο άθλημα, έτσι και χρειάζονται βεβαίωση συμμετοχής, αλλά προβληματίζονται από το κόστος της ιατρικής επίσκεψης. Όσοι μένετε στην Αττική, υπάρχει λύση.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά παρέχουν τα τρία Πολυδύναμα Κέντρα-Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ενισχυθεί σημαντικά με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε παιδιά έως 16 ετών παρέχονται παιδιατρικές, καρδιολογικές (από 14 ετών και άνω), οφθαλμολογικές (από 8 ετών και άνω) και οδοντιατρικές εξετάσεις. Για παιδιά έως 14 ετών, θα πρέπει να προηγηθεί παραπομπή από παιδίατρο.

Ειδικότερα, οι παιδιατρικές εξετάσεις περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, προληπτικό προ-συμπτωματικό έλεγχο βρεφών και παιδιών, εμβολιασμό σύμφωνα με ΕΠΕ, ατομικό δελτίο υγείας μαθητή, ιατρική βεβαίωση συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τακτική παιδιατρική παρακολούθηση και συμβουλευτική.

Οι οδοντιατρικές εξετάσεις περιλαμβάβουν σφραγίσματα, θεραπεία ουλίτιδας, φθορίωση δοντιών, προληπτικές αποκαταστάσεις σε παιδιά (καλύψεις οπών και σχισμών), ηλεκτρονική συνταγογράφηση και εκμάθηση στοματικής υγιεινής.

Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, έλεγχο οπτικής οξύτητας, συνταγογράφηση γυαλιών και ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τέλος, οι καρδιολογικές εξετάσεις περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, προληπτικό προ-συμπτωματικό έλεγχο, ιατρική βεβαίωση συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες και ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Για όλες τις ειδικότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά: 210 3626587 - 210 9239865 - 210 8836200.

 

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.