Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσαν υπέρ του Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν... Κάπως έτσι κύλησε η κατάθεση των ηθοποιών Ζέτας Μακρυπούλια, Ράνιας Σχίζα και Τάσσου Χαλκιά στο ΜΟΔ, όπου δικάζεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης συναδέλφων του.

Οι τρεις ηθοποιοί τον χαρακτήρισαν ως εργασιομανή και δικαιολόγησαν τη "νευρική΄" συμπεριφορά του, ως αποτέλεσμα της τελειομανίας του, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τάσος Χαλκιάς.


Συγκεκριμένα, μετά την απόφασή του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα επιστροφής ενόρκου που αντικαταστάθηκε, το οποίο υπέβαλε η πλευρά της μίας από τις τρεις καταγγέλουσες σεξουαλική βία από τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη, η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση των κ.κ. Χαλκιά, Μακρυπούλια, Σχίζα.

Οι τρεις ηθοποιοί, καθώς και άλλοι δύο μάρτυρες από τον χώρο του θεάτρου που ήδη έχουν καταθέσει, κλήθηκαν μετά από πρότασης της εισαγγελέως έδρας ή αίτημα της υπεράσπισης προς έλεγχο γεγονότων που έχει επικαλεστεί η πρώτη ηθοποιός η οποία καταγγέλλει βιασμό της το 2008, στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Ήβη», κατά την διάρκεια ραντεβού της για αντικατάσταση ρόλου στο έργο «Κουζίνες», στο οποίο συμμετείχαν οι τρεις ηθοποιοί που κατέθεσαν σήμερα.

«Δεν υπήρξε έξτρα ρόλος για εκείνη την παράσταση» είπε σήμερα η κυρία Μακρυπούλια στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δεν θυμάμαι ούτε το κορίτσι ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να τη συνάντησα στις τουαλέτες, όπως λέει. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ηθοποιοί ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα για έξτρα ρόλο δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο».

Η κυρία Σχίζα κατέθεσε πως δεν έχει εικόνα της καταγγέλουσας και δεν γνωρίζει τη μητέρα της, ενώ τόνισε πως στη συγκεκριμένη παράσταση δεν θυμάται να υπήρξε ενόχληση.

Αντίστοιχα, και ο κύριος Χαλκιάς κατέθεσε πως στην παράσταση «Κουζίνες» από την αρχή «ήμασταν έξι άτομα» και ότι -τουλάχιστον παρουσία του- δεν έγινε ποτέ συζήτηση για έξτρα ρόλο. Ο μάρτυρας ανέφερε, επίσης, πως η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ