Διαζευγμένη μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό μια διαζευγμένη μητέρα τριών ανήλικων τέκνων (12,14 και 16 ετών).

Ο Γολγοθάς της γυναίκας ξεκίνησε όταν χώρισε με τον σύζυγο της και σταμάτησαν τόσο εκείνη όσο και ο πρώην σύζυγος της (συνδικαιούχος) να πληρώνουν το δάνειο, με αποτέλεσμα η τράπεζα  να  εκδόσει κατασχετήρια έκθεση και να οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού.

Ο σύζυγος της δεν της καταβάλλει διατροφή και εργαζόμενη νυχθημερόν προσπαθούσε να πληρώνει τα έξοδα των παιδιών, ενώ δανειζόταν από συγγενείς και λάμβανε βοήθεια από την Εκκλησία. Η γυναίκα βρισκόταν σε πραγματική αδυναμία και δεν μπορούσε να επιβαρυνθεί και τη δόση των δανείων πέραν όλων των άλλων εξόδων των παιδιών της.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Τράπεζα λίγο πριν την ημέρας του πλειστηριασμού, προκειμένου να ρυθμίσει το δάνειο της, ώστε να  σωθεί το ακίνητο που ήταν η πρώτη κατοικία της και σε αυτό ζει  με τα ανήλικα τέκνα. Τελικά η τράπεζα έκανε πρόταση ρύθμισης, την οποία η δανειολήπτρια ήθελε να αποδεχτεί, όμως επειδή  στο δάνειο ήταν συνοφειλέτης και ο πρώην σύζυγος της ήταν απαραίτητη και η δική του συγκατάθεση.

Δεν συναίνεσε ο σύζυγος

Εκείνος αν και δεν είχε καθόλου περιούσια αρνήθηκε να υπογράψει και αδιαφόρησε πλήρως για τον επικείμενο πλειστηριασμό.

Αποτέλεσμα αυτής του της άρνησης ήταν η Τράπεζα να προχωρήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού . Η  δανειολήπτρια προσπάθησε να ζητήσει αναστολή του πλειστηριασμού, καθώς ανήκει στους ευάλωτους δανειολήπτες, όμως η Τράπεζα  εκπλειστηριάσε το σπίτι. Έτσι  η γυναίκα με τα τρία ανήλικα τέκνα της στερείται πλέον κατοικίας, καθώς η Τράπεζα ήδη την καλεί ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα από το ακίνητο.