Δίας στον Ταύρο: Ποια ζώδια ευνοούνται

Δημοσιεύθηκε στις

Δίας στον Ταύρο: 16/5/23 – 25/5/24. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, έχει δικαίως συνδεθεί αστρολογικά με τη μεγαλοσύνη και την γενναιοδωρία.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Είναι αναμφίβολα ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού και στο άκουσμά του συνήθως σκεφτόμαστε την καλή τύχη και την αισιοδοξία. Κυβερνά τον Τοξότη και τους Ιχθύες και η φύση του είναι άκρως επεκτατική. Παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου για έναν χρόνο και χρειάζεται γύρω στα δώδεκα χρόνια για να διανύσει ολόκληρο τον ζωδιακό κύκλο. Για το 2023 θα χαρίσει την εύνοιά του σε δύο ζώδια, στον Κριό και στον Ταύρο. Από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τώρα βρισκότανε λοιπόν στο ζώδιο του Κριού, προσφέροντας τύχη και καλή διάθεση στα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) καθώς και στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως).

Στις 16 Μαΐου θα αφήσει πίσω του το πύρινο περιβάλλον του Κριού για να περάσει σε ένα γήινο ζώδιο, αυτό του Ταύρου. Η ενέργεια αλλάζει και από την νέα του αυτή θέση θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια της γής (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος). Αυτά τα τέσσερα ζώδια έχουν σίγουρα έναν παραπάνω λόγο για να χαίρονται και να αισιοδοξούν, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, υπό την επιρροή του Κρόνου, είχαν δοκιμαστεί αρκετά οι αντοχές τους.

Ο Δίας στον Ταύρο λοιπόν, έρχεται για να αλλάξει τα πράγματα και να δώσει λύσεις. Αυτό που θα χρειαστεί εμείς να κάνουμε, είναι να ακούσουμε το ένστικτό μας. Γιατί ο Ταύρος είναι η ησυχία και η γαλήνη. Η ησυχία μέσα μας και γύρω μας. Ως ένα γήινο ζώδιο συμβολίζει την φύση και στην φύση όλα γίνονται με τους δικούς της ρυθμούς. Όλα εκτυλίσσονται με ηρεμία, μέσα στην απόλυτη σιωπή. Δεν υπάρχει βιασύνη και άγχος και όμως όλα γίνονται στην ώρα τους. Έτσι και εμείς, θα χρειαστεί να πάρουμε τον χρόνο μας, να δώσουμε χώρο στην ησυχία μέσα μας και να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας φωνή για να βρούμε τις απαντήσεις σε όλα όσα μας απασχολούν. Γιατί μέσα στην γαλήνη ίσως να αναδυθούν οι λύσεις που ψάχνουμε, να ανακαλύψουμε ένα νέο ταλέντο ή μια καινούργια κατεύθυνση στην ζωή μας. Ο Δίας στον Ταύρο είναι, έτσι και αλλιώς, μία ωδή στην φύση και στην μοναδική ομορφιά της, αλλά και μία ωδή στο σώμα μας, μιάς και το ζώδιο αυτό σχετίζεται άμεσα και με το φυσικό μας σώμα. Γιαυτόν τον λόγο, με την διέλευση αυτή θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να τιμήσουμε το σώμα μας και να αλλάξουμε την σχέση μας μαζί του, εάν αυτό επιθυμούμε. Να τιμήσουμε και να εκτιμήσουμε την μαγεία της σιωπής και έτσι ίσως καταφέρουμε απλά να νιώσουμε και να αισθανθούμε τα πάντα βαθύτερα. Γιατί οι αισθήσεις είναι ένα ακόμη από τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ένα ζώδιο απόλυτα αισθαντικό που έχει να κάνει με τον απτό υλικό κόσμο γύρω μας. Όλα όσα βλέπω και αισθάνομαι. Οι αισθήσεις μας, θα αποκτήσουν τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία και θα μπορέσουμε ίσως να δούμε στα αλήθεια τί είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε. Θα μπορέσουμε να αισθανθούμε τί έχει στα αλήθεια αξία για εμάς. Ή ακόμη, ίσως και να συνειδητοποιήσουμε τώρα την προσωπική μας αξία και ταυτότητα. Να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας, να ανακαλύψουμε την αξία του εαυτού και της προσωπικότητάς μας και έτσι να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε μέσα σε καταστάσεις που δεν μας ταιριάζουν. Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο της γής και αυτό συνεπάγεται πως αγαπά τις πράξεις. Δεν εστιάζουν στα μεγάλα λόγια, δεν τους αγγίζει η θεωρία. Προτιμούν να πράτουν. Άρα, ο Δίας στο ζώδιο αυτό θα μας βοηθήσει να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη. Θα αφήσουμε στην άκρη τα “μήπως” και τα “αν” και θα εργαστούμε πάνω στα όνειρά μας. Οποιοσδήποτε στόχος υπήρξε ως ιδέα το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον Δία στον Κριό, τώρα με τον Δία στον Ταύρο μπορούμε να του δώσουμε πνοή και να γίνει η πραγματικότητά μας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα βασικότερα θέματα που συνδέεται με το ζώδιο του Ταύρου, είναι η οικονομία και τα χρήματα. Για όσο λοιπόν ο Δίας θα διελαύνει από το ζώδιο αυτό, μπορούμε όλοι να ελπίζουμε σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Ακόμη και αν δεν βελτιωθούν όλα μονομιάς, σίγουρα θα δούμε πως υπάρχει ελπίδα. Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, εάν το ζώδιο του Ταύρου βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο ωροσκόπιό μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε βελτίωση μισθού και θετικές οικονομικές και εργασιακές εξελίξεις.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019