Διαδραστικά προγράμματα στον Δαναό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Εκπαιδευτικά προγράμματα με τέχνη και φαντασία για δασκάλους και καθηγητές
Διαδραστικά προγράμματα στον Δαναό
Ο κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, ανταποκρινόμενος στις νέες προκλήσεις και επιταγές της εποχής, συνεχίζει για μία ακόμη σχολική χρονιά να προάγει έναν σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης, εκτός της σχολικής αίθουσας, προσφέροντας ξανά έναν επιλεγμένο κατάλογο προβολών, και επιπλέον εντάσσει φέτος στο πρωινό, παράλληλο πρόγραμμά του για μαθητές, τρεις νέες μοναδικές παραστάσεις.
-O ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ πετάει πάνω από την πόλη για να φτάσει …στον κινηματογράφο Δαναό
Βιντεοϊστορίες και θεατρικό παιχνίδι – για παιδιά του Δημοτικού
Νίκος Πιλάβιος, προσγειώνεται ο ίδιος στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, για να παρουσιάσει σε όλους τον αγαπημένο Παραμυθά και τις ιστορίες του. Για να μυηθούν στον μαγικό του κόσμο οι μικροί και να ζωντανέψουν ξανά οι πιο τρυφερές παιδικές αναμνήσεις των πιο μεγάλων.
Ιστορίες – Παρουσίαση: Νίκος Πιλάβιος
Ζωγραφιές: Στεφανία Ταπτά
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Animation –Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Εκπαιδευτικός Στόχος: Η καθημερινότητα των παιδιών γεμίζει μαγεία και μέσα από το παιχνίδι με τη φύση και τους άλλους ανθρώπους αντιλαμβάνονται και ενστερνίζονται σημαντικές αξίες για τη ζωή όπως η αγάπη, η φιλία, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια.
Ώρα άφιξης: 9.30 - Ώρα έναρξης: 9.45
Διάρκεια: 80΄ (Περίπου) - Διάλειμμα: 10΄
Παραστάσεις: Καθημερινές εκτός Πέμπτης
Τιμή: Από 5€ έως 7€. Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς/ συνοδούς.
·Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής - Σπάνια και περίεργα μουσικά όργανα από τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑ για παιδιά του Δημοτικού / Γυμνασίου
Ο Γιώργος Κατσάνος είναι ο Άνθρωπος Ορχήστρα και αποκαλύπτει τα πιο σπάνια και περίεργα μουσικά όργανα του κόσμου σε συνεργασία με την ομάδα Lost Circus.
Εκπαιδευτικός Στόχος: Ο κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται με τον πιο γοητευτικό τρόπο. Νέοι και παιδιά γνωρίζουν και έρχονται σε άμεση επαφή με σπάνια μουσικά όργανα αλλά και την ίδια τη μουσική στις διαφορετικές εκφάνσεις της ανά τον κόσμο. Η μουσική εκπαίδευση γίνεται μαγεία και παιχνίδι.
Ώρα άφιξης: 9.30 - Ώρα έναρξης: 9.45
Διάρκεια: 80΄ (Περίπου) - Διάλειμμα: 10΄
Παραστάσεις: Καθημερινές εκτός Πέμπτης: 9.00 – 14.00
Τιμή: Από 5€ έως 7€. Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς/ συνοδούς.
-ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ - Η Ιστορία της Κινούμενης Εικόνας για παιδιά από Α΄ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Γυμνασίου
Η εκπαιδευτικός κ. Χριστίνα Ντεπιάν (www.kinoumeno.gr) παρουσιάζει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της κινούμενης εικόνας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την εποχή του 3D, με διαδραστική αφήγηση, χρήση powerpoint και προβολή οπτικοακουστικού υλικού στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ.
Παρέχονται: εκπαιδευτικό φυλλάδιο με σημειώσεις από την παρουσίαση, βιβλιογραφία, προτάσεις για αξιόλογες ταινίες και ενδιαφέροντες ισότοπους, οδηγίες κατασκευής οπτικών παιχνιδιών και ένα κινηματογραφικό δώρο – έκπληξη!
Εκπαιδευτικός Στόχος: Νέοι και παιδιά γνωρίζουν την ιστορία της κινούμενης εικόνας και έρχονται πιο κοντά στο υπερθέαμα του κινηματογράφου κρατώντας ζωντανό τον μύθο του.
Ώρα άφιξης: 9.30 - Ώρα έναρξης: 9.45
Διάρκεια: 90΄ (περίπου) - Διάλειμμα: 10΄
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη: 9.00 – 14.00
Τιμή: Από 5€ έως 7€. Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς/ συνοδούς.
Επιλέξτε το παράλληλο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, κι επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να ζήσετε από κοντά έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας των παιδιών με τις Τέχνες!
Στοιχεία επικοινωνίας:
Μαμούρη Μαρία : Τηλ.Επικοινωνίας: 6944575897 (10.00-14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή) e-mail:mariamamouri2@yahoo.gr
Ηλίας Γεωργιόπουλος:  Τηλ.Επικοινωνίας: 210 6922657 (ώρες καταστημάτων) κιν. 6944518234  και στο e-mail: info@danaoscinema.gr
Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Λ. Κηφησίας 109, Αμπελόκηποι.