Χριστίνα Αλούπη: Που ξέρω εάν ο επόμενος πυροβολισμός είναι στο σχολείο του παιδιού μου

Δημοσιεύθηκε στις

Από την περασμένη Παρασκευή η Χριστίνα Αλούπη είναι και πάλι μόνιμη κάτοικος Ελλάδας. Δύο χρόνια προσπαθούσε να επιστρέψει με την οικογένεια της, τον σύζυγό της, και τα δύο τους παιδιά στα πάτρια, αλλά οι συνθήκες και λόγω κορονοϊού δεν ήταν οι κατάλληλες.

Φέτος όμως και λίγο πριν ο μεγάλος της γιος, που είναι 5,5 ετών, ξεκινήσει σχολείο το πήρε απόφαση. Η Χριστίνα εξήγησε τους λόγους που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, κι ένας από αυτούς ήταν ο φόβος για την ασφάλεια των παιδιών της. 

Καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη εξήγησε πως πήρε τη μεγάλη απόφαση: «Έλειπα από 13 χρόνια από την Ελλάδα, από τον Ιανουάριο του 2010 και προσπαθώ να επιστρέψω εδώ και δύο χρόνια. Λόγω κορονοϊού, αλλά είπαμε φέτος τέρμα. Φέτος θα γίνει αλλά κι εγώ μέχρι τελευταία στιγμή που άνοιξα τις κούτες να μαζεύω έλεγα πως κι εγώ δεν το πιστεύω. Έλεγα είναι αλήθεια; Δεν γίνεται, κάτι θα γίνει πάλι και θα χαλάσει. Για μένα είναι σοκ που βρίσκομαι εδώ, δεν το έχω συνειδητοποιήσει», είπε η Χριστίνα Αλούπη.

Εκείνο που την ανησυχούσε περισσότερο ήταν για το πως τα παιδιά της θα προσαρμόζονταν στην αλλαγή περιβάλλοντος και γι’ αυτό τον λόγο τους το παρουσίασε σαν να ήταν ένα πάρτι. Μάλιστα ο μικρός της γιος, χθες της είπε "ωραία είναι εδώ, αλλά πάμε τώρα σπίτι" και του απάντησε "εδώ είναι το σπίτι μας πια". Παρόλα αυτά η ίδια ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στη νέα πραγματικότητα.

Μιλώντας για τη ζωή στην Αμερική αλλά και την πρόσφατη τραγωδία με τους πυροβολισμούς σε σχολείο στο Τέξας, όπου έχασαν την ζωή της 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί ανέφερε:

«Εσείς εδώ τρελαίνεστε και λέτε δεν το πιστεύω… Εμείς λέμε “όχι πάλι”. Είναι τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο, που είναι σοκαριστικό. Φυσικά, ο κόσμος διαμαρτύρεται και θέλουν να καταργηθεί η οπλοφορία στην Αμερική. Είναι πολύ δυνατό το λόμπι των όπλων. Εδώ και χρόνια προσπαθούν να κάνουν αυτό το βήμα και δεν τα έχουν καταφέρει. Επίσης, αυτό το λόμπι στηρίζει προεκλογικές εκστρατείες προέδρων».

Όσο για τους λόγους που ώθησαν την Χριστίνα Αλούπη και τον σύζυγό της να πάρουν την μεγάλη απόφαση, η ίδια αποκάλυψε: «Σκεφτόμουν ότι το παιδί θα πάει σχολείο. Και που ξέρω εγώ εάν ο επόμενος πυροβολισμός είναι στο σχολείο του παιδιού μου; Είναι δυνατόν να ζούμε με αυτό τον φόβο οι μάνες; Πόσες φορές έχουν μπει σε σούπερ μάρκετ και έχουν θερίσει κόσμο… Μια φορά είχα μπει σε σούπερ μάρκετ και λέω έχει γούστο κανένας»,  είπε η Χριστίνα Αλούπη.