«Άνοιξε Μαρία, θα σπάσω την πόρτα...»: Το ανατριχιαστικό βίντεο για την κακοποίηση γυναικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» με κεντρικό θέμα τις γυναικοκτονίες δημοσίευσε η Lacta, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου). Ένα βίντεο που μας κάνει να ανατριχιάσουμε αλλά και να δούμε την αλήθεια καταπρόσωπο.

Η κακοποιητική συμπεριφορά ενός προσώπου φαίνεται εξαρχής, τα σημάδια είναι ορατά, τα "καμπανάκια" χτυπάνε, αλλά αρνούμαστε να τα δούμε (ή να τα πιστέψουμε).

Στην μικρή ιστορία των 3 λεπτών εμφανίζεται ένα ζευγάρι, το οποίο στις αρχές της σχέσης του περνάει πολύ χρόνο μαζί και είναι ευτυχισμένο. Ο άντρας λέει στη γυναίκα ότι κανένας δεν πρόκειται να την αγαπήσει πιο πολύ από τον ίδιο και της ζητά να μην το αφήσει ποτέ.

«Θέλω να είσαι δική μου. Μόνο δική μου. Κανένας δεν θα σε αγαπήσει όπως εγώ», λέει στη γυναίκα ο άνδρας, και εκείνη φαίνεται να το ερμηνεύει ως ένδειξη έρωτα και αγάπης. στην ιστορία που μοιάζει πολύ (μπορεί και να αποτέλεσε έμπνευση) η γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο.

Η χειριστική συμπεριφορά ενός κακοποιητικού συντρόφου όμως που δεν αργεί να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Όλα όμως αλλάζουν όταν αρχίζουν να συζουν, καθώς ο άντρας εμφανίζει κτητική συμπεριφορά, απαγορεύει στη σύντροφό του να βγαίνει μόνη της, να μιλάει στα τηλέφωνα, να της φωνάζει και να έχει κακοποιητική συμπεριφορά. Στη συνέχεια της ζητούσε συγγνώμη και της έλεγε ότι την αγαπά.

Όπως περιγράφει η ίδια «κάθε φορά που με πλησιάζε, η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει».

Όταν η κοπέλα, εμφανώς δυστυχισμένη, του ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ βρίσκονται μέσα στο αμάξι, την πηγαίνει σε μια ερημική περιοχή, αρχίζει να τη χτυπά και τη σέρνει στο έδαφος, ενώ εκείνη εκλιπαρεί για βοήθεια. Μέχρι τη στιγμή που τη σπρώχνει σε έναν γκρεμό και πεθαίνει.

Μέχρι σήμερα, το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως τις «αγαπούσαν». Αυτό δεν είναι αγάπη...

Η Lacta, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συνεργάστηκε με το κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, Διοτίμα (diotima.org.gr)