Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η εξομολόγηση για την εξωσωματική στα 50 της θα σας αγγίξει βαθιά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Την ηθοποιό Αλεξάνδρα Παυλίδου θα τη θυμάστε οι κάπως πιο μεγάλοι σε ηλικία. Ήταν η πρωταγωνίστρια της σειράς Τμήμα Ηθών, η ξανθιά καλλονή με τα πράσινα μάτια, που έμοιαζε Ελβετίδα, παρά Ελληνίδα (η μητέρα της ήταν από τη Βιέννη).

Τα τελευταία χρόνια είχαμε... χάσει τα ίχνη της, αφού μετά την τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει τη δεκαετία του '90 σε σειρές και δεκάδες εξώφυλλα, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα στα 55 της σε μια σπάνια συνέντευξη της, προχώρησε σε μια συγκλονιστική κι εξαιρετική διδακτική εξομολόγηση για την προσπάθεια της να αποκτήσει παιδί, με εξωσωματική πριν από περίπου πέντε χρόνια. Επισήμανε τα λάθη του γιατρού της, ενώ συγκίνησε περιγράφοντας πόσο τραυματική ήταν αυτή η εμπειρία εγκυμοσύνης, καθώε βίωσε με σοβαρότατες επιπλοκές..

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου διηγήθηκε στην εκπομπή «Το μαγικό των ανθρώπων» στην ΕΡΤ2,  όσα έζησε όταν με τον σύζυγό της, David, όταν αποφάσισαν να κάνουν μία προσπάθεια να αποκτήσουν βιολογικό παιδί. Οι γιατροί της είχαν πει ότι τα δικά της ωάρια ήταν «γερασμένα» οπότε και προχώρησε σε εξωσωματική με ωάρια από δότρια.

«Είχαμε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε παραπάνω από ένα έμβρυα και το είπαμε στον εξωσωματιστή μας, ο οποίος ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, τον οποίο μπορώ να πω ότι τον αγάπησα που όμως έχει ένα ελάττωμα που το έχουν πολλοί γιατροί: δεν ακούν τους ασθενείς τους.

Εκείνος επέμενε από την αρχή ότι έπρεπε να βάλουμε 2-3 έμβρυα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Του είπαμε όχι, δεν θέλουμε. Θα το κάνουμε μία φορά και μετά άλλη μία και τέλος.

Ήρθε η μέρα να εμφυτεύσουμε το έμβρυο και πάμε και μας λέει “έχουμε ξεπαγώσει τρία” και μένουμε άφωνοι. Καταρχήν με ποιο δικαίωμα ξεπαγώνεις τρία; Είχαμε πέντε και δεν τα παγώνεις μετά αυτά.
Κάτω από τρομακτική ψυχολογική πίεση καταλήξαμε να βάλουμε δύο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, ο γιατρός μού έλεγε ότι “και τα δύο να να πιάσουν πολύ εύκολα αφαιρείται το ένα” χωρίς να μας εξηγήσει ούτε τους κινδύνους για το άλλο ή για μένα ούτε τις λεπτομέρειες.

Προχωράνε και τα δύο τελικά.  Και είμαι με την κοιλιά και να θέλω να αγαπήσω αυτά που έχω μέσα μου και ποιο να αγαπήσω, το δεξί ή το αριστερό; Σχεδόν να παρακαλάς το ένα να μην επιβιώσει.

Φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να σκοτώσουμε το ένα από τα δύο. Πώς γίνεται αυτό; Με μια ωραία ένεση με δηλητήριο στην καρδιά του εμβρύου, αυτό είναι το “εύκολο” του γιατρού που δεν μας το είπε! Και να κάθεσαι να περιμένεις πότε θα σταματήσει η καρδιά» είπε.
Η ηθοποιός είχε δύσκολη εγκυμοσύνη και μία μέρα χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο όταν εμφανίστηκε αίμα και αμνιακό υγρό. Έμεινε για παρακολούθηση για μία μέρα όπως εξήγησε.

«Περίπου δύο ώρες αφότου έγινε η εισαγωγή, η τρυπούλα έγινε τρυπάρα και μας είπαν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν θα επιβιώσει το έμβρυο και πρέπει να κάτσω εντελώς ακίνητη μήπως και το σώσουμε.

Μετά από μία εβδομάδα, sos ,έπρεπε να γίνει καισαρική και το παιδί είχε σαπίσει γιατί είχα πάθει ενδομήτρια λοίμωξη.

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα: δεν ενημερώνονται οι γυναίκες και δεν ακούν οι γιατροί. Ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη με αυτόν τον γιατρό. Η γυναικολόγος μου μού είχε πει “έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να κάνεις δύο” γιατί ήμουν 50 χρονών και ήταν πολύ δύσκολο» κατέληξε.

Η ηθοποιός σήμερα έχει ένα αγοράκι, τον 5χρονο Νόα, που απέκτησε μέσω διακρατικής υιοθεσίας από την Αιθιοπία.