7+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

Δημοσιεύθηκε στις

Το πιο όμορφο δώρο στον πλανήτη για μία γυναίκα είναι να αποκτήσει το δικό της μωράκι. Σε πολλές γυναίκες έρχεται με ευκολία, ενώ άλλες προσπαθούν πολύ καιρό, ίσως και χρόνια για να γίνουν μανούλες. Εμείς στο all4mama σας παρουσιάζουμε 8 τρόπους για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρεθείτε σε ενδιαφέρουσα εφόσον το επιθυμείτε τόσο πολύ!

 Κόψτε το κάπνισμα!

7+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

«Το κάπνισμα επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων», επισημαίνει η Δρ. Aimee D. Eyvazzadeh. «Στην ουσία, με το κάπνισμα ατονούν τα ωάρια μιας γυναίκας πιο γρήγορα και μπορεί να προκληθεί εξωμήτρια εγκυμοσύνη».

Να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό 

Προφανώς και δεν εννοούμε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό όταν προσπαθείτε να τεκνοποιήσετε!  «Αν δεν έχετε μία μακροχρόνια σχέση, πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή», υποστηρίζει η Δρ. Eyvazzadeh. «Εάν έχετε ελεύθερες σεξουαλικές επαφές, τότε η έκθεση σε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα μπορεί να καταστήσει την επίτευξη εγκυμοσύνης φυσικά πιο δύσκολη», εξηγεί. «Αυτό συμβαίνει, επειδή τα χλαμύδια και η γονόρροια (δύο από τα πιο συνηθισμένα ΣΜΝ) μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη στις σάλπιγγες. Και αν οι σάλπιγγες φράσσονται, τότε το έμβρυο δεν μπορεί να εισέλθει στη μήτρα».

Φροντίστε την υγεία σας!

7+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

Κάντε έναν προγεννητικό έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματός είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και ότι τα επίπεδα γλυκόζης αίματος, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης είναι όλα κανονικά.

Βρείτε το σωστό χρόνο! 

Σίγουρα, το να κλείνετε ραντεβού με τον σύντροφό σας για να αποκτήσετε παιδί δεν είναι και ό,τι πιο αυθόρμητο και διασκεδαστικό, αλλά αν βάσει του ημερολογίου σας και των υπολογισμών σας έχετε ωορρηξία, τότε κάντε το! Για τις περισσότερες γυναίκες, αυτό συμβαίνει περίπου 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο, αλλά μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για τις γόνιμες μέρες σας και με τη βοήθεια του γιατρού σας. Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του σώματος σας καθημερινά.

Μειώστε το άγχος και την κορτιζόλη

7+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

«Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα», λέει η Δρ. Gabriella Safdieh. «Όταν το νευρικό σας σύστημα είναι ενεργοποιημένο και υπάρχει ένταση και νεύρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι ορμόνες σας και το σώμα σας δε θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ώστε να συλλάβετε. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος με διαλογισμό, άσκηση και αρκετό ύπνο».

Μη χρησιμοποιείτε λιπαρά

Σύμφωνα με τη Δρ Eyvazzadeh, ακόμη και τα λιπαρά που λένε ότι είναι φιλικά προς το σπέρμα, θα μπορούσαν να σκοτώσουν πραγματικά τα σπερματοζωάρια του συντρόφου σας. Αντ 'αυτού, συνιστάται η χρήση ελαίου καρύδας και ελαιόλαδου, τα οποία δε βλάπτουν το σπέρμα.

Υποβληθείτε σε ειδικές εξετάσεις

7+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

«Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας χρησιμοποιεί εξελιγμένες μεθόδους για να διαπιστώσει για ποιο λόγο υπάρχει υπογονιμότητα», επισημαίνει η  Δρ. Safdieh. «Η υπογονιμότητα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας υποβόσκουσας ορμονικής, επινεφριδιακής, θυρεοειδούς ή γενετικής κατάστασης», προσθέτει. «Θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι για έλλειψη θρεπτικών ουσιών, δυσανεξία σε τρόφιμα, τοξίνες (δηλαδή βαρέα μέταλλα), επίπεδα ορμονών, λειτουργία του θυρεοειδούς και γενετικές μεταλλάξεις». Η γνώση είναι δύναμη!

 Τρώτε υγιεινά!

Φροντίστε να τρέφεστε με φρούτα, λαχανικά και καλές πρωτεΐνες. Κάνοντας μια διατροφή που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά (όπως ο σολομός, το ελαιόλαδο και τα καρύδια) θα βοηθούσε πάρα πολύ στην αύξηση της γονιμότητας.

 

Διαβάστε εδώ tips για μια καλή εγκυμοσύνη!

 

tags:


tags: