6ος μήνας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η επικοινωνία μεταξύ μαμάς , μπαμπά & μπέμπη κάθε μέρα που περνάει γίνεται συχνότερη! Αυτό είναι κάτι που μας μαγεύει καθημερινά και μας γεμίζει απίστευτη χαρά!

Επιτέλους έφτασε και το ραντεβού του μήνα ...


Είμαστε ακριβώς στην αρχή του μήνα, έχει μεγαλώσει αρκετά από τον προηγούμενο. Το βάρος του αγγίζει μόλις τα 566 gr και το ύψος του από στατιστικές μελέτες όπως μας είπε ο γιατρός, φτάνει περίπου τα 22 cm.

6ος μήνας

Το σποράκι μου αρχίζει να μεταμορφώνεται σε ανθρωπάκι και μάλιστα σύμφωνα με την εβδομάδα της εγκυμοσύνης λίγο μεγαλύτερος από το κανονικό.

Στην επίσκεψη μας στο γιατρό ήρθε μαζί μας και η άλλη μας γιαγιά Λούλα, όπου φανερά συγκινημένη και  ευτυχισμένη παρακολουθούσε την αναλυτική περιγραφή που της έκανε ο γιατρός για το πρωτότοκο εγγονάκι της μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια της. Στον τρισδιάστατο υπέρηχο τώρα βλέπουμε ξεκάθαρα ένα μικρό μωράκι, που πιπιλάει το δάχτυλο του!!! Το ραντεβού φτάνει στο τέλος του και ανανεώνουμε το επόμενο. Στην επιστροφή ξεχειλίζαμε όλοι από ευτυχία και χαρά!!!

Δείτε τον υπέρηχο του μπέμπη μας:

Κατά τη διάρκεια του μήνα συνεχίζω να του μιλάω πολλές φορές μέσα στην ημέρα, τον χαϊδεύω απαλά και στη συνέχεια σταματάω για λίγα δευτερόλεπτα ακουμπώντας το χέρι μου στην κοιλιά μου και με το δάχτυλο μου τον πιέζω απαλά και περιμένω... ανταποδίδει μετά από λίγο κλωτσιά  πάνω στο χέρι μου.!!!

Άλλες φορές μετακινώ το χέρι μου σιγά σιγά σε κυκλική πορεία πάνω στην κοιλιά & το  ακολουθεί χτυπώντας το ελαφρά... Έχουμε αναπτύξει έναν πολύ ιδιαίτερο δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει & το βράδυ που έρχεται ο μπαμπάς μας από την δουλειά, κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο & μας βάζει κρέμα στην κοιλιά & μας μιλάει....!!!

Τα συναισθήματα απερίγραπτα  και για τους δυο μας. Μόλις ο Μάνος του μιλήσει και τον σκουντήξει ελαφρά αρχίζει το πάρτι.

Ο μπέμπης κλωτσάει απίστευτα τόσο στο άκουσμα της φωνής του, όσο και στο άγγιγμα του.

Συμβουλή μου... να παίζετε παιχνίδια μαζί του, χτυπώντας ελαφρά την κοιλιά σας όπως κάνω και εγώ με το Μάνο μου!

Μιλήστε του τρυφερά και πέραν από το υπέροχο συναίσθημα που εισπράττουμε από την ανταπόκριση του μωρού, ο τρόπος αυτός έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθήσει και στην νευρολογική του ανάπτυξη.

Διάβασα ότι κατά την γέννηση, το μωρό θα αναγνωρίσει τη φωνή της μαμάς από την χροιά γι' αυτό και του μιλάμε όσο περισσότερο μπορούμε.Η έρευνα δείχνει ότι τα μωρά διακρίνουν ευκολότερα τις μπάσες αντρικές φωνές από τις γυναικείες με τους υψηλούς τόνους.