6 πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι είστε έγκυος, πριν από ένα θετικό τεστ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης; Είτε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος για ένα μήνα είτε ένα χρόνο, πιθανότατα να είστε ανυπόμονες στο να μάθετε αν αυτό είναι το μήνα είστε επίσημα "θετικές".

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Υπάρχουν ορισμένα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης που μπορείτε να προσέξετε σχεδόν αμέσως, χωρίς βέβαια αυτά να αποτελούν "εγγύηση" ότι τελικά είστε.

Τα τεστ εγκυμοσύνης χρησιμοποιούν αντισώματα για την ανίχνευση της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), μιας ουσίας που παράγεται από τον αναπτυσσόμενο πλακούντα. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ευαίσθητα τεστ πρώιμης εγκυμοσύνης, πιθανότατα είστε σε θέση να εντοπίσετε αν κυοφορείτε, σε 4-5 μέρες πριν από την ημερομηνία που περιμένετε την περίοδό σας, αν και οι εξετάσεις αυτές είναι ακριβείς μόλις 50% έως 75%.

Εκείνες τις μέρες μπορεί να είστε νευρικές όσο θα περιμένετε... Χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που μπορείτε να προσέξετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εδώ είναι έξι πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης πριν από την ημερομηνία της περιόδου σας ή το τεστ εγκυμοσύνης:

1. Λαχτάρα ή αποστροφή στο φαγητό

Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν λαχτάρα ή αποστροφή για φαγητό, στις αρχές της εγκυμοσύνης. Αυτές οι αλλαγές στις προτιμήσεις διατροφής σας ενδέχεται να διαρκέσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

2. Αλλαγές στο στήθος

Εάν διαπιστώσετε ότι το στήθος σας είναι πιο ογκώδες, αλλάζει χρώμα ή είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στην επαφή... Αυτό θα μπορούσε να είναι η "κόκκινη" σημαία που περιμένετε. Και ίσως ένα σημάδι για να αγοράσετε και καινούργιο σουτιέν.

3. Πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα ένα μωρό που να κλωτσάει την ουροδόχο κύστη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνεχόμενες επισκέψεις στην τουαλέτα για τσίσα δεν θα ξεκινήσουν μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Τα νεφρά σας "εργάζονται" υπερωρίες για να απαλλάξουν το σώμα σας από τοξίνες και, ναι, οι ορμόνες σας παίζουν επίσης ρόλο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Εάν η αύξηση των επισκέψεων στο μπάνιο συνοδεύεται από αίσθημα καψίματος όταν ουρείτε, καλέστε το γιατρό σας, επειδή μπορεί να έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

6 πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι είστε έγκυος, πριν από ένα θετικό τεστ

4. Κόπωση

Εάν εργάζεστε ή φροντίζετε μια οικογένεια και παιδιά, πιθανότατα είστε ήδη αρκετά κουρασμένοι. Αλλά δεν μιλάμε για τη συνήθη λαχτάρα για έναν γρήγορο υπνάκο. Μιλάμε για τη συντριπτική ανάγκη ύπνου... στη δουλειά, στο τραπέζι, στο σινεμά.... Η προγεστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μεγάλη υπνηλία (και δεν θα είστε καθόλου επιλεκτική για το πού θα κοιμηθείτε).

5. Ναυτία

Συνήθως η πρωινή αδιαθεσία δεν εμφανίζεται μέχρι περίπου έξι εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί ήδη τρεις εβδομάδες. Επειδή η κόπωση σχετίζεται με περισσότερη ναυτία, εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε ευκαιρία μπορείτε να κοιμηθείτε ή τουλάχιστον να ξαπλώσετε στον καναπέ και απολαύσετε το... Netflix.

Για σοβαρή πρωινή αδιαθεσία, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να σας συνταγογραφήσει για να σας βοηθήσει να καταπραϋνετε το στομάχι σας.

6. Αυξημένη βασική θερμοκρασία σώματος

Εάν τα πρωινά μετράτε τη θερμοκρασία σας για να καταγράψετε τον κύκλο σας, ίσως έχετε παρατηρήσει συχνά ότι μειώνεται την ημέρα πριν την περίοδό σας. Εάν τώρα δείτε ότι η βασική θερμοκρασία του σώματός σας παραμένει υψηλή ακόμα και όταν περιμένετε την περίοδο σας - μπορεί να είστε έγκυος!

Πόσο σύντομα μπορείτε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης; Ο γιατρός σας θα μπορούσε να σας συστήσει μια εξέταση αίματος, η οποία συνήθως μπορεί να ανιχνεύσει την εγκυμοσύνη ήδη μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη.

Φυσικά, εάν καταφέρετε να είστε λίγο πιο υπομονετικοί, τα τεστ εγκυμοσύνης φαρμακείου που κάνετε στο σπίτι μπορούν να σας ενημερώσουν επίσης πολύ νωρίς! Μερικά μάλιστα από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόλις πέντε ημέρες πριν από τη "χαμένη" περίοδο (αν και η ακρίβειά τους υπερβαίνει το 50 έως 75%). Εάν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την ημέρα της περιόδου που χάσατε, η ακρίβεια αυτών των δοκιμών φτάνει συνήθως το 99%. Χμμ… ίσως γι 'αυτό έβαλαν δύο τεστ στο κουτί.