5η εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Μαρίζα Πασχαλίδου περιγράφει την πέμπτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της

5η εβδομάδα


Μετά από μια εβδομάδα καθυστέρησης αποφασίζω να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης. Δεν ξέρω αν ήταν ένστικτο ή η επιθυμία για ένα παιδί, όμως μέσα μου όλες αυτές τις μέρες κάτι μου έλεγε ότι ήμουν έγκυος.

Τετάρτη πρωί 14 Μαρτίου ξυπνάω και η πρώτη μου κίνηση είναι να πάω στο φαρμακείο. Γύριζω σπίτι σχεδόν τρέχοντας, μπαίνω στο μπάνιο και κάνω το τεστ. Περιμένω 2 λεπτά και βγαίνει θετικό. Θέλω να ουρλιάξω, να το πω παντού( ακόμη και στη γυναίκα που συμπτωματικά εκείνη την  ημέρα μου καθάριζε το σπίτι). Περιττό να σας πω ότι δεν μπήκα καν στην διαδικασία να κάνω δεύτερο τεστ.  Η ώρα είναι 11.40 όταν σηκώνω το τηλέφωνο και παίρνω να κλείσω ραντεβού για Β χοριακή. Ρωτάω ποιο είναι το νωρίτερο ραντεβού ( πρέπει να είμαι σίγουρη για να το ανακοινώσω στον πατέρα). Μου λένε στις 12 και γίνομαι καπνός.

Σε 15 λεπτά ήμουν ήδη εκεί με το χέρι τεντωμένο και τη Στέλλα (την κοπέλα από το αιματολογικό) να κάνει τη δουλειά της. Και ως Σκορπιός ανυπόμονη, η επόμενη ερώτηση ήταν "πότε θα έχω τα αποτελέσματα". "Στις 21.20 το βράδυ" μου απαντά. Εγκεφαλικό...Βάζω όλη μου τη γλυκύτητα και της ζητάω αν μπορώ να έχω νωρίτερα τα αποτελέσματα. Μου έδωσε το κινητό της και μου είπε να την καλέσω στις 15.00  να μου τα πει τηλεφωνικά.

Παίρνω το αμάξι και πηγαίνω στο πλησιέστερο Jumbo. Αγοράζω ένα κουτί που είχε μέσα διάφορα μωρουδιακά, διαλέγω και μια ωραία σακούλα και γρήγορα σπίτι ώσπου να περάσει η ώρα να τηλεφωνήσω στην Στέλλα.

Ώρα 15.00: Στην άλλη άκρη της γραμμής η Στέλλα μου ανακοινώνει το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει το συναίσθημα εκείνης της στιγμής.

Ύστερα από βροχή τηλεφωνημάτων στον Μάνο ( ο μπαμπάς), ώστε να μάθω τι ώρα θα φτάσει τελικά σπίτι στις 16.30 η πόρτα ανοίγει.

Ετοίμασα το τραπέζι και πριν ξεκινήσουμε το φαγητό ήταν η ώρα των αποκαλύψεων. Του δίνω τη σακκούλα που είχα αγοράσει λέγοντας του ότι του πήρα ένα δώρο. Βγάζει το πακέτο, με κοιτάει με απορία και μου λέει: ¨Είναι αυτό για μένα; Δεν είναι το νούμερο μου κάποιο λάθος έχεις κάνει".

Μην αντέχοντας να το κρατάω άλλο μέσα μου του λέω:" Είναι δικό σου και ο λόγος που στο πήρα είναι για να σου δείξω ότι θα γίνεις μπαμπάς".

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πολύ συγκινητικές και κάθε μια από εμάς τις νιώθει όταν τις ζει..