Εγκυμοσύνη: 6 περίεργα συμπτώματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κολπικά υγρά.

Ενώ πολλές γυναίκες δεν συνδέουν την εμφάνιση των κολπικών υγρών με την εγκυμοσύνη, ωστόσο στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να έχετε μια ανοιχτή ή κίτρινη βλέννα. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν την περίοδο που είστε έγκυες. Αν όμως διαπιστώσετε ότι οι εκκρίσεις επιμένουν, καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, μήπως έχετε κάποια μόλυνση.


Αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος σας.

Την πρώτη φορά που ξυπνάτε το πρωί μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ελαφρώς αυξημένη, αλλά αν παραμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από δυο εβδομάδες, τότε μπορεί να είστε έγκυος.

Έχετε πονοκεφάλους.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στις ορμόνες σας κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Επίσης, ενδέχεται να νιώθετε κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η μήτρα σας αυξάνεται και ασκεί πίεση στην κύστη σας.

Νιώθετε ότι το δωμάτιο περιστρέφεται.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις έγκυες να έχουν ζαλάδες κατά το πρώτο τρίμηνο. Η εγκυμοσύνη προκαλεί μείωση της αρτηριακής πίεσης και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όμως, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα, γιατί η σοβαρή ζάλη σε συνδυασμό με τη κολπική αιμορραγία και το έντονο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι σημάδι μιας έκτοπης κύησης, όπου το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας αμέσως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Νιώθετε φουσκωμένες και ότι έχετε αέρια, αλλά δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό.

Ο ένοχος είναι οι ορμόνες σας, όπου οδηγούν σε δυσκοιλιότητα. Επίσης, το πεπτικό σας σύστημα επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μια μικρή δυσφορία. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας, να πίνετε πολλά υγρά και να ασκείστε τακτικά.

Μπορεί να έχετε τα συμπτώματα της περιόδου.

Περίπου το 25 με 30 τοις εκατό των γυναικών μπορεί να έχουν μια ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες αίματος, τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης. Η αιμορραγία μπορεί να συμβεί όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας και είναι γνωστή ως αιμορραγία εμφύτευσης. Συμβαίνει περίπου δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικές, γιατί η αιμορραγία μπορεί επίσης, να προκληθεί από ερεθισμό της τραχήλου της μήτρας, λόγω έκτοπης κύησης ή αποβολής. Φροντίστε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια, αν αιμορραγείτε πολύ.

Περισσότερα στο jenny.gr