"Mαθήματα αγάπης που ελπίζω να διδάξω στα παιδιά μου" της Krishann Briscoe( μανούλας & blogger).

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Mαθήματα αγάπης που ελπίζω να διδάξω στα παιδιά μου" της Krishann Briscoe( μανούλας & blogger).Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα την καρδιά σου να χτυπάει. Τα μάτια μου είχαν κολλήσει στην οθόνη του υπέρηχου και ένιωθα την αναπνοή μου να κόβεται..Ήσουν μια σταλίτσα αλλά οι χτύποι της καρδιάς σου ήταν εκεί δυνατοί και γρήγοροι..Θυμάμαι την ανακούφιση που ένιωσα ακούγοντας την καρδιά σου, και την ανυπομονησία που είχα για το επόμενο ραντεβού στο γιατρό μόνο και μόνο για να ξανακούσω την καρδούλα σου! Ζούσες για 40 εβδομάδες στην κοιλιά μου και άκουγες τους χτύπους της δικής μου καρδιάς και εγώ τους χτύπους της δικιάς σου..

Από τη στιγμή που σε γνώρισα ένιωσα απίστευτα υπερήφανη που ήμουν η μαμά σου!Και ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου να φυλάω και να προστατεύω την καρδιά σου κάθε μέρα που περνούσε.. Γνωρίζω ωστόσο ότι μεγαλώνοντας δεν θα μπορώ να είμαι μαζί σου κάθε στιγμή, κάθε μέρα, βασίζομαι σε αυτά που εγώ και ο πατέρας σου σου μάθαμε για να αντιμετωπίσεις τη ζωή μακριά από εμάς..Μια ζωή που ευχόμαστε να είναι γεμάτη αγάπη…


1. Να ακολουθείς πάντα την καρδιά σου

Πιστεύω ότι η καρδιά μας ξέρει τι είναι σωστό και τι καλύτερο για εμάς. Κάποιες φορές όταν θέλουμε κάτι που δεν είναι για εμάς προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε αλλά η καρδιά μας ξέρει. Κάνε τα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς και έχε γύρω σου ανθρώπους με θετική ενέργεια

2. Να είσαι η καλύτερη στο να αγαπάς

Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι δεν ήμουν το τέλειο πρόσωπο που είχες στο μυαλό σου. Θα συνειδητοποιήσεις ότι  δεν ήμουν τέλεια στις δουλειές του σπιτιού. Δεν ήμουν και ο καλύτερος σεφ. Αλλά ελπίζω να δεις ότι ήμουν τέλεια σε ένα πράγμα: Στο να σε αγαπώ! Είναι ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι θα θυμούνται από εσένα: ο τρόπος που τους φέρεσαι, ο τρόπος που τους υπολογίζεις, ο τρόπος που τους αγαπάς.

3. Οι άνθρωποι πρώτα

Είναι ωραίο να έχεις υλικά αγαθά. Ειδικά τα λαμπερά πράγματα είναι ακόμη ωραιότερα. Αλλά τα υλικά δεν είναι το παν στη ζωή. Διότι τα υλικά αντικαθίστανται. Οι άνθρωποι όχι. Αν οι άνθρωποι που αγαπάς απομακρυνθούν κανένα αντικείμενο δεν έχει αξία. Αγάπα τους ανθρώπους για όσο καιρό είναι εκεί, δίπλα σου..

4. Να είσαι ο εαυτός σου

Αν κάποια στιγμή ζητήσεις από τον μπαμπά σου συμβουλή για το πρώτο σου ραντεβού σου, το πρώτο πράγμα που θα σου πει θα είναι  να είσαι ο εαυτός σου!  Και θα έχει δίκιο. Γιατί αν κάποιος σε ερωτευτεί, θα σε ερωτευτεί γι αυτό που είσαι και όχι για αυτό που πιστεύεις ότι θα ήθελε να είσαι! Ο κατάλληλος θα έχει την ικανότητα να αγαπάει τις ατέλειες σου με τον πιο τέλειο τρόπο!

5. Μην φοβάσαι την αποτυχία

Ως γονείς πάντα ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας  μαθαίνουν από τα λάθη μας αλλά κάποιες φορές πρέπει να κάνεις τα δικά σου λάθη για να καταλάβεις..Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη. Κάποια πράγματα θα λειτουργήσουν, κάποια άλλα όχι..Αλλά αν πιστεύεις με την καρδιά σου ότι κάτι αξίζει έχε το θάρρος να το διεκδικήσεις! Τα λάθη κοστίζουν αλλά το πιο ωραίο πράγμα σχετικά με αυτά είναι ότι μαθαίνουμε για την επόμενη φορά..

6. Αγάπησε εσένα

Με τα ελαττώματα σου, με τα παραπανίσια κιλά σου, με τις ανασφάλειες σου αποδέξου τον εαυτό σου, ντάντεψε τον, υπερασπίσου τον, ερωτεύσου τον! Γιατί μόνο αν ξέρεις τι αξίζεις μπορείς να κάνεις και τους γύρω σου να δούνε τον πλούτο της ψυχής σου!

7. Υπάρχει ζωή και αγάπη μετά από μια ραγισμένη καρδιά

Όταν ήμουν έφηβη, φανταζόμουν ότι παντρευόμουν το κάθε αγόρι που έβγαινα ραντεβού! Φυσικά όταν τα πράγματα τελείωναν πίστευα ότι ήταν το τέλος του κόσμου! Έκλαιγα! Πίστευα ότι δεν θα γνώριζα ποτέ κανέναν άλλο. Αλλά τελικά τα δάκρυα θα σταματήσουν. Θα δεις ότι η ζωή συνεχίζεται και θα συναντήσεις αρκετούς έρωτες !

Καθώς η σκέψη ότι η καρδιά σου ραγίζει με γεμίζει δάκρυα, ελπίζω να ξέρεις ότι η αγκαλιά μου θα είναι ένα ασφαλές μέρος για να σε κρατήσει.

Αυτά είναι κάποια από τα μαθήματα που ελπίζω να σου δίδαξα κόρη μου! Θα είμαι πάντα ευγνώμων που ο Θεός με διάλεξε να είμαι η μητέρα σου! Η αγάπη είναι το πιο δυνατό συναίσθημα! Μας δίνει δύναμη, κουράγιο και λόγο για να παλεύουμε!

Σ αγαπώ για πάντα και πάντα

Η μαμά σου..