Σοκ! Παιδόφιλοι κλέβουν φωτογραφίες των παιδιών μας από το facebook!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Νέες μεθόδους έχουν σκαρφιστεί τα δίκτυα παιδίφιλων προκειμένου να συλλέγουν,  να υποκλέπτουν, και να διακινούν φωτογραφίες και βίντεο μικρών παιδιών στο Ίντερνετ.

Δημιουργώντας σελίδες με θέμα την οικογένεια, τους γονείς, την φροντίδα των παιδιών ή ακόμα συγκεκριμένα σχολεία και νηπιαγωγεία στις δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ( facebook, google+ κ,α) παρακινούν τους γονείς να αναρτήσουν φωτογραφίες των παιδιών τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, ή "να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο δίκτυο γονέων στο Ίντερνετ".


Οι φωτογραφίες αυτές όμως καταλήγουν στο δίκτυο των αρχείων αυτών με εκείνες στις οποίες τα παιδιά είναι ημίγυμνα ή εντελώς γυμνά (φωτογραφίες από βαπτίσεις ή καλοκαιρινές διακοπές στη θάλασσα) να προκρίνονται και να δημοσιεύονται σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας ενώ οι πιο θρασείς δημιουργούν άλμπουμ ακόμα και στα social networks.

Όπως υποστηρίζει η CEO της Internet Watch Foundation, Susan Hargreaves, η συγκεκριμένη τακτική είναι ευρέως διαδεδομένη, παραθέτοντας περισσότερα από 600 παραδείγματα μόνο (!) για το 2011, ενώ οι καταγγελίες που δέχονται σε καθημερινή βάση σοκάρουν!

"Δεχτήκαμε πολλαπλές αναφορές στην γραμμή επικοινωνίας μας από χρήστες που έπεσαν τυχαία πάνω στις σελίδες αυτές. Οι περιγραφές ήταν πολύ λεπτομερείς και οι χρήστες δήλωναν σίγουροι για το τι είχαν δει! Το ζήτημα ερευνήθηκε σε βάθος από τους αναλυτές  μας και καταλήξαμε στον εντοπισμό της συγκεκριμένης πρακτικής.

Γιάννης Κόττης