10+1 διασκεδαστικές ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά σας τις βροχερές ημέρες

Μπορεί εμείς να λατρεύουμε τις βροχερές ημέρες, αφού καθόμαστε στο κρεβάτι μας αγκαλιά με μία ζεστή σοκολάτα βλέποντας Netflix, αλλά όσες από εσάς είστε μητέρες γνωρίζετε τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από τις βροχερές ημέρες. Γιατί όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να βγάλετε τα παιδιά σας για να παίξουν στην παιδική χαρά με τους φίλους τους, να εκτονωθούν και να περάσει η ώρα. Κάθε φορά που βρέχει όμως, η επιλογή αυτή εξαφανίζεται και ξαφνικά πρέπει να μείνετε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Και πώς θα απασχολήσετε τα παιδιά σας; όλες γνωρίζουμε πως οι μικροί μπόμπιρες βαριούνται πολύ εύκολα τα περισσότερα παιχνίδια, έτσι θα χρειαστείτε πολλά εύκολα και γρήγορα παιχνίδια για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

 1. Δημιουργήστε camping μέσα στο σπίτι. Όλοι μας από τότε που ήμασταν μικροί λατρεύαμε να δημιουργούμε σκηνές μέσα στο δωμάτιο μας. Τι θα χρειαστείτε; Τις μαξιλάρες του καναπέ, μερικά σεντόνια και ινδιάνικα καπέλα.
 2. Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά σας. Εννοείται πως θα πρέπει να επιλέξετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή όπως τα cookies. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με την σοκολάτα, αλλά και με το πλάσιμο των μπισκότων.
 3. Οι βροχερές ήμερες είναι ιδανικές για ταινίες και χουχούλιασμα. Αυτό μπορείτε να κάνετε και με τα παιδιά σας. Επιλέξτε την αγαπημένη τους ταινία, ετοιμάστε ένα μπολ ποπ κορν και πατήστε το play.

 4. Επισκεφτείτε ένα μουσείο. Ναι, δεν μπορείτε να βγείτε με τα παιδιά σας και να παίξετε στο πάρκο, αλλά μία βόλτα μέχρι ένα μουσείο μπορείτε να την πάτε. Επιλέξτε ένα μουσείο που σχετίζεται με τα παιδιά, το οποίο θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους και περάστε μία εποικοδομητική ημέρα.
 5. Παίξτε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Ένα μέλος της οικογένειας πρέπει να επιλέξει ένα αντικείμενο που θα είναι ο θησαυρός σας και να το κρύψει πολύ καλά σε κάποια γωνία του σπιτιού. Στην συνέχεια θα πρέπει όλοι να ξεκινήσετε το ψάξιμο.
 6. Δημιουργήστε αστεία βίντεο. Είναι πολύ ωραίο να έχετε φωτογραφίες και βίντεο από τα παιδιά σας καθώς μεγαλώνουν. Έτσι στήστε την κάμερα και κάντε όλοι μαζί αστείες γκριμάτσες ή κάντε αναπαράσταση από την αγαπημένη σας ιστορία.
 7. Δημιουργήστε όλοι μαζί διάφορες χειροτεχνίες. Καθίστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, συγκεντρώστε χαρτόνια, κόλλες, glitter κι αυτοκόλλητα και δημιουργήστε διάφορες χειροτεχνίες. Το μυστικό είναι να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη.

 8. Παίξτε παιχνίδια με χαρτιά. Το UNO είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους.
 9. Κάντε πάρτι. Βάλτε την μουσική που αγαπάτε περισσότερο εσείς και τα παιδιά σας και χορέψτε όλοι μαζί. Θα διασκεδάσετε και θα εκτονωθείτε πάρα πολύ.
 10. Παίξτε επιτραπέζια. Αυτή είναι η πιο κλασική επιλογή που έχετε.
 11. Μπορείτε να πάτε για μπόουλινγκ.