10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας στο σπίτι!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για να περνάει όμορφα και δημιουργικά η ώρα σας!

1. Καθίστε σε μια ήσυχη γωνιά και μιλήστε με το παιδί σας. Όταν του μιλάτε, ή σας ρωτάει κάτι, να το κοιτάτε. Στα μάτια!


2. Διαβάστε του παραμύθια αλλάζοντας τη φωνή σας, ανάλογα με τους ήρωες του παραμυθιού. Θα του φανεί πολύ διασκεδαστικό και φαίνεται από αυτό πως δεν διαβάζετε μηχανικά, αλλά είστε πραγματικά παρούσα.

3. Καθίστε στο πάτωμα και παίξτε μαζί του κι εσείς σαν παιδί. Ανάλογα με την ηλικία του μπορείτε να συναρμολογήσετε πύργους με τουβλάκια, εύκολα ή δύσκολα παζλ ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια.

4. Κλείστε τελείως το τηλέφωνό σας. Αφήστε το σε ένα άλλο δωμάτιο να μην σας αποσπάει την προσοχή καθόλου όσο είστε με το παιδί σας.

5. Αφήστε πιάτα, ποτήρια, ρούχα στην άκρη. Θα τα τακτοποιήσετε σε λίγο, όταν θα έχετε ολοκληρώσει την τετ- α -τετ επαφή με το παιδί σας και θα του προτείνετε δραστηριότητες που δεν απαιτούν την παρουσία σας.

6. Μιλήστε στο παιδί σας για τα δικά σας παιδικά χρόνια, αλλά όχι γενικά. Διηγηθείτε του μια εμπειρία σας, συγκεκριμένη και με λεπτομέρειες. Κάντε το να γελάσει αλλά και να κατανοήσει πως κι εσείς κάποτε είσαστε παιδί σαν κι αυτό.

7. Ακούστε με προσοχή κι απολαύστε ιστορίες που θα  σας πει το παιδί σας, ρωτήστε το και δείξτε το ενδιαφέρον σας γι αυτά που σας λέει.

8. Ρωτήστε το τι θα ήθελε να κάνετε μαζί για την επόμενη μισή ώρα. Τι θα ήθελε να σας δει να κάνετε! Προετοιμαστείτε για ό,τι σας ζητήσει. Αν για παράδειγμα έχετε τη μέση σας, πείτε ” θα κάνουμε ο,τι θες, μέσα στο σπίτι, αλλά όχι τούμπες γιατί πονάει η μέση μου”.

9. Καλέστε έναν φίλο ή μια φίλη για να παίξουν μαζί σε λίγο, όταν εσείς θα κάνετε δουλειές. Πείτε του οτι θα τους ετοιμάσετε και πίτσα!

10. Μπείτε μαζί του στην κουζίνα και ετοιμάστε κέικ ή μπισκότα. Μην είστε καθόλου αυστηρή. Επιβραβεύστε το παιδί σας για ο,τι δημιουργεί κι αν πέσει κάτω και λίγο αλεύρι, δεν πειράζει, θα το σκουπίσετε σε λίγο!

Περισσότερα στο womannow.gr