Έκρηξη στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια με μια γυναίκα & ένα παιδί νεκρό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έκρηξη σημειώθηκε στο hotspot στη Μόρια της Λέσβου. Μία γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς και ένα μικρό παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Τρεις τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αναφέρει ότι η έκρηξη προήλθε από φιάλη υγραερίου

Το TPP επικοινώνησε με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για δύο νεκρούς, έναν ενήλικο κι έναν ανήλικο, αλλά και τρεις τραυματίες που μεταφέρονται στην Αθήνα. Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι έχουν εκκενωθεί οι χώροι όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα έχουν μεταφερθεί στις δόμες της ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η έκρηξη προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, αλλά αναμένεται και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για περισσότερες πληροφορίες


Σύμφωνα με το Emprosnet.gr της Λέσβου, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου οικείοι τους έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη που προκλήθηκε από σόμπα υγραερίου ή από γκαζάκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία γυναίκα που βρισκόταν στη σκηνή που τυλίχτηκε στις φλόγες από την έκρηξη έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μικρό παιδί κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νεκροί είναι η γυναίκα και το παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί ακόμα μία γυναίκα και ένα παιδί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την ΜΚΟ Proactiva Open Arms, που δραστηριοποιείται στο νησί, υπάρχουν τρεις νεκροί από την έκρηξη, κάνοντας λόγο και για δεύτερο παιδί νεκρό.

Όπως αναφέρουν πηγές στο νησί, στη Μόρια αυτή την ώρα η αναστάτωση είναι μεγάλη στη Μόρια, καθώς πολλοί μετανάστες δεν έχουν καταλάβει το τι ακριβώς έχει γίνει από την έκρηξη και μετά, ενώ πολλοί έχουν βγει εκτός του κέντρου.

thepressproject.gr