Τρουφάκια σοκολατένια με μπισκότα πτι μπερ και ζαχαρούχο γάλα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υπέροχα, πανεύκολα, σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και πτι-μπερ που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:


1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
λίγα καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [395 ml]
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 1/2 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ κατά προτίμηση
Τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Καβουρδίζουμε ελαφρώς, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα σε 1 κ.γ. μαργαρίνη στο τηγάνι και τα ψιλοκόβουμε και αυτά στο multi.
Βάζουμε σε σκεύος σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10΄περίπου και όταν σταθεροποιηθεί ελαφρώς , προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους ξηρούς καρπούς. Θα γίνουν εξ” ίσου πεντανόστιμα.

syntages.gr