Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Και αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο, εκτός σπιτιού, παρέα με τα παιδιά σας.


Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα , κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019 μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα.

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €/άτομο

Οικογενειακό  (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€

Οικογενειακό  (3μελής οικογένεια): 21.

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Μουσείο Συναισθημάτων

Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Η Ζήλια μέσα από ένα παραμύθι!» για παιδιά 5 έως 10 χρονών και ενήλικες.

Το είδα, μου αρέσει, το θέλω, δεν το έχω, κάποιος άλλος το έχει και… ξεκινάει η απογείωση! Στον κόσμο τον παραμυθιών θα γνωρίσουμε από τι η ζήλια… αποτελείται και τι έχει να μας πει!

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8 €

Επίσης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Θυμώνω όταν... δεν με ακούν!» για παιδιά 5 έως 115 χρονών.

Μια βασιλοπούλα νιώθει πως η επιθυμία της δεν ακούγεται, πως θέλει άλλα από αυτά που της επιβάλλουν και… θυμώνει! Κλείνεται στον εαυτό της και τη σιωπή της. Ποιος θα την κάνει να μιλήσει ξανά; Ίσως η μαγεία του παραμυθιού…

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8 €

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 92 18 329.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα: «Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν».

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας  (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Η Γέννηση του Κόσμου… σ’ Ανατολή και Δύση» για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού.

Τι πίστευαν οι λαοί για τη δημιουργία του Κόσμου; Στη μυθολογία της Ινδίας συναντάμε τον Βραχμά, στους ιθαγενείς της Αμερικής την ένωση του Ουρανού και της Γης, στην Ελλάδα τον Κρόνο… Μια διαδρομή σε όλον τον πλανήτη, μας αποκαλύπτει γνωστούς και άγνωστους μύθους για τη γέννηση του κόσμου.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου γυρνάμε σε ολόκληρη την υφήλιο για να ανακαλύψουμε την μυθοπλασία που επινόησαν οι άνθρωποι, σε κάθε γωνιά της, για τη δημιουργία του κόσμου.

Ώρες έναρξης: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα: για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 10:00 – 10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 11:10 – 12:00.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Χρώματα, υφές κι αρώματα».

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Πώς να είναι το Φθινόπωρο; Πώς να μυρίζει η κανέλα; Τι αποτύπωμα κάνει η λάσπη; Πώς ακούγεται η βροχή; Υλικά και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου γίνονται οδηγός για την εξερεύνηση ενώ τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν με διαδραστικό τρόπο μυρωδιές, υφές, χρώματα και ήχους με αφορμή το Φθινόπωρο. Πώς θα το κλείσουμε σε ένα σακούλι;

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τα χέρια μου».

Τι μπορούν να πιάσουν τα χέρια μου; Μπορώ να σπρώξω μια μπάλα; Να σηκώσω κάτι βαρύ; Πώς μπορώ να γεμίσω και να αδειάσω ένα καλάθι;

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των συνοδών εξασκούν τις κινήσεις των χεριών τους και ανακαλύπτοντας πόση δύναμη κρύβουν, δημιουργούν με χαρτιά και αλευρόκολλα ένα κολλάζ.

Κόστος συμμετοχής: 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί).

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

11:15 - 12:00 «Ας μαγειρέψουμε!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Μάγειρες, σεφ, σου- σεφ… μα τι κάνουν όλοι αυτοί σε μια Κουζίνα; Ελάτε να παρασκευάσουμε μία πίτσα και να ανακαλύψουμε τα μυστικά μιας επαγγελματικής Κουζίνας!

12:15 – 13:00 «Αυτοσχέδιοι αγώνες», για όλη την οικογένεια

Πόσα διαφορετικά αθλήματα μπορούμε να σκεφτούμε; Ποιες δεξιότητες χρειάζεται ένας αθλητής; Αντικείμενα από τη συλλογή του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου μας εμπνέουν, δημιουργούμε και παίζουμε το δικό μας αυτοσχέδιο άθλημα!

13:15 – 14:00 «Πιλοποιός! Τι κάνει αυτός;», για όλη την οικογένεια

Τι δουλειά κάνει ένας πιλοποιός; Πόσα διαφορετικά καπέλα θα βρούμε στη συλλογή του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου; Από ποια μέρη αποτελούνται; Ποια υλικά θα διαλέξουμε για να φτιάξουμε το δικό μας;

14:15 – 15:00 «Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια», για παιδιά 5-8 χρόνων

Ποια ήταν η δουλειά του γανωτή; Πώς περνούσε την ημέρα του ο αγωγιάτης; Ποιος έφτιαχνε τα ρούχα που φορούσε η οικογένεια; Ποια ήταν η δουλειά του καλαθά; Τι έχει αλλάξει από τότε; Αυτά και άλλα πολλά για επαγγέλματα παλιά!

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

11:15-12:00 «Μια ιστορία θα σου πω με το ν και με το σ!», για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο των Γραμμάτων μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στον κόσμο της φαντασίας. Σε αυτό το έκθεμα που έχει δημιουργηθεί από τα παιδιά, τα γράμματα γίνονται ήρωες και το όνομα του καθενός μας καθορίζει την πλοκή. Και η ιστορία ξεκινά…

12:15-13:00 «Πολλές φορές κι έναν καιρό», για παιδιά 4-6 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν υπήρχαν παραμύθια; Πού θα ζούσαν οι αγαπημένοι μας ήρωες; Με αφορμή μια παραμυθο-περιπέτεια εντοπίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των παραμυθιών. Στη συνέχεια, με μαγικό βοηθό τη φαντασία μας και ένα ζάρι δημιουργούμε το δικό μας παραμύθι.

13:15-14:00 «Κομικ-ο-ιστορίες», για παιδιά 7-12 χρόνων

Σπλάς! Μπάγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας ως σούπερ ήρωα; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικ-ο-περιπέτειες… καρέ-καρέ!

14:15 – 15:00 «Λένε για μένα…», για όλη την οικογένεια

Πόσα πράγματα έχει να μας πει μια βαλίτσα; Τι μπορούμε να καταλάβουμε για έναν άνθρωπο μέσα από τα πράγματά του; Παίζουμε με αντικείμενα και ανακαλύπτουμε κοινά και διαφορετικά στοιχεία του καθενός.

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 5 € για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Σάββατο 3/11 θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο πολεμιστής του Καλού – Αρχαία Κίνα» για παιδιά 5-7 ετών.

Η Κίνα έως το 221 π.Χ. απαρτιζόταν από πολλά βασίλεια, τα οποία κυβερνούσαν αντίπαλες δυναστείες (ισχυρές οικογένειες). Το 221 π.Χ. ένας βασιλιάς υπέταξε τους υπόλοιπους και έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ νίκησε τους αντιπάλους του και ένωσε την Κίνα με τη βοήθεια στρατιωτών. Όταν πέθανε ο Τσιν Σι Χουάνγκ το 210 π.Χ., η σορός του τάφηκε μαζί με 7.000 στρατιώτες από τερακότα (ψημένο πηλό), σε πραγματικές διαστάσεις. Οι πήλινοι στρατιώτες δημιουργήθηκαν για να φρουρούν το σώμα του αυτοκράτορα και να υπηρετούν το πνεύμα του στη μεταθανάτια ζωή. Αυτό το εντυπωσιακό έργο τέχνης, το οποίο μάλλον είναι επηρεασμένο από καλλιτέχνες της δύσης, θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε, με τα ίδια υλικά, τον δικό μας «πολεμιστή του καλού».

Ώρα: 11:00-13:00.

Την Κυριακή 4/11 θα γίνει το πρόγραμμα «Γκαράζ – Ακριβό μου διθέσιο…» για παιδιά 2-3,5 ετών με τους γονείς τους.

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Σε αυτό το εργαστήριο ανοίγουμε την γκαραζόπορτα και μπαίνουμε στο βασίλειο του μπαμπά. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, πάγκος με εργαλεία, κούτες, όλα στη σειρά. Όλα είναι έτοιμα για να παίξουμε, να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε με πρωτότυπους τρόπους. Οι κούτες μεταμορφώνονται σε τεράστια τοτέμ που τα ζωγραφίζουμε με διάφορα υλικά, τα εργαλεία γίνονται αφορμή για παιχνίδια και το αυτοκίνητο μας δίνει έμπνευση στις δημιουργίες μας. Μοναδικός «μάρτυρας» στις αταξίες μας αυτές, θα είναι ένας ποντικός που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Στο τέλος του ταξιδιού μας, στο γκαράζ μας δεν θα υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο αλλά πολλά. Σ’ αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα εξασκήσουν τις αδρές κινητικές τους δεξιότητες παίζοντας και ισορροπώντας με μεγάλα κουτιά. Θα ζωγραφίσουν σε διαφορετικές θέσεις, όρθια και καθιστά, θα κολλήσουν μεγάλα αντικείμενα μεταξύ τους, θα κόψουν μεγάλες λωρίδες και, στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα έργο στις δικές τους διαστάσεις.

Ώρα: 11.30-13.00.

Την Κυριακή 4/11 θα γίνει ακόμη το πρόγραμμα «Σε τι χρησιμεύω; - Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα», για γονείς και παιδιά 6-12 ετών.

Τι θα γινόταν εάν γυρίζαμε πίσω στην αρχαιότητα, όχι απαραίτητα σαν άνθρωποι αλλά σαν θεοί, σαν ζώα, ακόμη και σαν αντικείμενα; Σε τι θα χρησιμεύαμε; Πώς θα περνούσαμε τη μέρα μας; Ποιες θα ήταν οι δυνάμεις μας; Τι θα θυμόντουσαν από εμάς;

Ώρα: 11:30-12:30.

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €15.

Πληροφορίες: Νεοφύτου Δούκα 4, τηλ. 210 7228321-3.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήριο «Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο του Έρικ Κάρλ» για παιδιά από 2-4 ετών. Οι μικροί μας καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν προσπερνώντας τους συμβατικούς κανόνες που θεωρούν ότι υπάρχουν λάθος και σωστά χρώματα.

Το παιδί στην πόλη: 20+2 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Φθινοπωρινό Δέντρο, Βίνσεντ Βαν Γκογκ» για παιδιά 4-7 ετών. Θα ταξιδέψουμε σε ένα φθινοπωρινό τοπίο ανακαλύπτοντας τι υπάρχει εκεί μέσα από διάφορους τρόπους…. έπειτα θα δημιουργήσουμε από ένα φθινοπωρινό δέντρο με έναν μοναδικό τρόπο!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Ο λύκος Ζαχαρίας, θέλει να αλλάξει χρώμα», για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play. Βασισμένοι σε αυτό το όμορφο βιβλίο, γνωρίζουμε τα χρώματα, μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, την οποία θα ζωντανέψουμε, μέσα από παιχνίδια, ειδικά διαμορφωμένα για τις μικρές ηλικίες. Το μάθημα προάγει τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργική έκφραση μέσα από τις τέχνες.

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 4 θα γίνει ακόμα το πολυθεματικό εργαστήριο με τίτλο «Μια βόλτα στην Ιταλία» για παιδιά 3-5 ετών. Ελάτε να χορέψουμε παρέα ταραντέλα και να απολαύσουμε τις μουσικές της γειτονικής Ιταλίας. Τα παιδιά, παρέα με τα μουσικά όργανα, παίζουν και αυτοσχεδιάζουν, σε ένα, πολιτισμικό ταξίδι!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

tags:

feautured

tags:

feautured