"Τι τραβάμε και εμείς οι μάνες!"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Τι τραβάμε και εμείς οι μάνες!"Η Κατερίνα Μανανεδάκη, συγγραφέας του πετυχημένου Best Seller “Τι Τραβάμε κι Εμείς οι Μάνες», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ «συναντά» τις μαμάδες του All4Mama!

Μια συνάντηση γεμάτη χαμόγελα και θετική ενέργεια, στην οποία η Κατερίνα μας …αναλύει την αλφαβήτα της…Super Mαμάς, που τρέχει για όλα, που πρέπει να τα προλάβει όλα και που όλοι ζητούν ΠΑΝΤΑ τη βοήθεια της.


"Μαμάδες καιρός να χαμογελάσουμε και λίγο, πάμε να γίνουμε πρωταγωνίστριες στο δικό μας Μαμαδοαλφαβητάρι!!!

ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!! Η πιο δημοφιλής κραυγή της μάνας, που βγαίνει από τα χείλη της, πρωί, μεσημέρι , βράδυ , πάνω από χίλιες φορές!!! Αναφωνεί η μάνα αλλά όλοι κάνουν πως δεν την ακούν. Κι εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη, αχχχχχ, βαχχχχχχ και αλίμονο, μάνα είναι μόνο μία και τα αντέχει όλα!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να μάθει να ζητά βοήθεια από τους γύρω της. Από τον μπαμπά, τους συγγενείς, τους φίλους, γατί δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της όμως, ξέρει ότι ΠΑΝΤΑ θα τα κάνει σχεδόν ΟΛΑ μόνη της!!!

ΓΛΥΚΑ. Ο πιστός σύμμαχος, με το μωρό στην αγκαλιά να φας ένα προφιτερόλ και μια σοκολάτα κι από Δευτέρα δίαιτα, αυτή του ανανά ,η μάνα τρώει ό,τι αφήνουν τα παιδιά γι αυτό παχαίνει αλλά ΔΕΝ τρώει ποτέ, μα ποτέ ανανά ,γιατί κάνει δίαιτα!!!

ΔΑΣΟΣ. Να φύγεις να χαθείς σε ένα δάσος με υπέροχα αγριολούλουδα μακριά από όλους και από όλα. Ναι τα αγαπάς τα παιδιά σου αλλά όταν σε τρελαίνουν, το δάσος με τα λουλούδια είναι εκεί και σε καλεί, σε καλεί, σε καλεί…

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μωρέ έπρεπε να μείνεις ελεύθερη, να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Να ταξιδέψεις στον κόσμο… «Έρχομαιιιιιι ναι, το ακούω που κλαίει το παιδίιιιιιιι. Τώρα θα το αλλάξωωωωωωωωωω». Έλεος πια, έλεοςςςςς ,θέλω και ελευθερία!!!

ΖΑΛΗ. Με πιάνει ζάλη όταν σκέφτομαι πως οι άλλες μαμάδες φτιάχνουν υπέροχα φαγητά και κουλουράκια για τις σχολικές γιορτές με τα χεράκια τους κι εγώ που τρέχω σαν τρελή και ΔΕΝ προλαβαίνω ,αγοράζω από το φούρνο και τα …κακοποιώ για να μοιάζουν χειροποίητα!!!

ΉΛΙΟΣ! Που θες να βγεις να περπατήσεις ,να τραγουδήσεις, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρι μου και δεν κάθεται με τίποτα το μικρό στο καρότσι, και κλαίειιιιιι και κλαίειιιιιιιι και τρέχεις πίσω στο σπίτι , να το ταίσεις και να το ηρεμήσεις. Πάει ο ήλιος κλάψε τον…!

ΘΕΑΤΡΟ. Να βγεις να κάνεις μια βόλτα, να δεις μια ωραία παράσταση, το «Τι Τραβάμε κι Εμείς οι Μάνες!» θα «ανέβει» στο θέατρο «Χυτήριο», ετοιμάζει η Βάσια Παναγοπούλου πολλές εκπλήξεις και ο Δημήτρης Αποστόλου που έχει κάνει τη θεατρική απόδοση, έχει γράψει ένα εξαιρετικά αστείο κείμενο. Ετοιμάσου να γίνεις πρωταγωνίστρια -μάνα και στη σκηνή!

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Κραυγή που ακολουθεί το μπάχαλο που αντικρίζεις στο παιδικό δωμάτιο μετά από παιχνίδι παιδιού με φίλους. Συνοδεύεται από πολύ νερό που πίνεις για να συνέλθεις!!!

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Που τη ζητάς από τον άντρα σου που σφυρίζει αδιάφορα, το αφεντικό σου που τα θέλει όλα, το παιδί σου που ΔΕΝ μπορεί και δε θέλει να σε καταλάβει. Άγνωστη λέξη ,που θα παραμείνει άγνωστη.

ΛΑΘΟΣ. Που νομίζεις ότι τα έχεις κάνει όλα λάθος. Πως είσαι γενικώς ένα λάθος και το παιδί σου θα μεγαλώσει και θα σε καταριέται!!!!!! Δεν είσαι λάθος είσαι μαμά κι έτσι είναι οι μαμάδες. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου και συνέχισε. Συνέχισε…

ΜΑΜΑΑΑΑΑ. Μαμαααααααααα. Το ακούς μέρα νύχτα, στον ύπνο και τον ξύπνιο σου, φοριέται με όλους τους συνδυασμούς. Είναι ωραίο να είσαι μαμά αλλά και είναι και τόσοοοο δύσκολο.

ΝΤΟΥΣ. Να θέλεις να κάνεις ένα ντους, να αρωματιστείς, να φρεσκαριστείς και να ΜΗΝ προλαβαίνεις . Κυρίως όταν το παιδί είναι μικρό και κάθε δυο λεπτά κλαίει σπαρακτικά. Και τι είναι και το ντους, υπερτιμημένο!!!

ΞΥΛΟ. ΔΕΝ έχει βγει από τον παράδεισο. Τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη. Πολλή, πολλή, πολλή αγάπη.

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ. Αυτός ο άγνωστος. Που τον παρακαλάς να πάει το μικρό μια βόλτα στην παιδική και κρύβεται στο μπάνιο ή κάτω από την κουβέρτα. Μην τον λυπάσαι. Είναι και δικό του το παιδί. Βγάλτους έξω από την πόρτα και ζήσε έστω και μισή ώρα με ηρεμία.

ΠΡΕΠΕΙ. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Δεν πρέπει τίποτα. Η δική σου οικογένεια, είναι μοναδική. Κι εσύ βάζεις τους κανόνες . Μην επηρεάζεσαι από τα «πρέπει» των άλλων.

ΡΟΔΑ. Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Γι αυτό ζήσε με τα παιδιά σου όσο περισσότερο μπορείς. Φιλιά, αγκαλιές και χαμόγελα όλα ΠΟΛΥ.

ΣΤΑΣΟΥ. Μην τρελαίνεσαι να τα κάνει όλα την ίδια στιγμή. Πριν χάσεις την ψυχραιμία σου και καταρρεύσεις, στάσου, σκέψου, ανάπνευσε. Η ψυχραιμία στη μαμαδοζωή είναι απαραίτητη.

ΤΩΡΑ. Ζήσε το τώρα και άσε το χθες και το αύριο. Τι ΔΕΝ έκανες και θα μπορούσες να κάνεις. Ονειρέψου το αύριο και βάλτο στα δικά σου μοναδικά καλούπια.

ΥΦΟΣ. ΜΗ σε επηρεάζει το ύφος της πεθεράς , του πεθερού, της δασκάλας και του δασκάλου. ΕΣΥ είσαι η πρωταγωνίστρια της ΖΩΗΣ σου. Μη το ξεχνάς.

ΦΙΛΕΣ. Απαραίτητες . Μην τις εγκαταλείψεις όταν γίνεις μαμά. Θα είναι το στήριγμα σου πάντα.

ΧΑΡΑ. Να χαίρεσαι για όλα σαν μικρό παιδί. Αν είσαι εσύ χαρούμενη θα κάνεις χαρούμενους και τους γύρω σου.

ΨΑΞΕ και ρώτα. Μην περιορίζεσαι σε αυτά που νομίζεις πως ξέρεις. Ενημερώσου, διάβασε και μάθε, συμβουλέψου για ό,τι σε προβληματίζει και σε αγχώνει.

ΩΩΩΩΩΩ Τι τραβάμε κι εμείς οι Μάνες! Η ζωή είναι ωραία και η μητρότητα υπέροχη αλλά θέλει δύναμη και αντοχές. Κουράγιο Μάναααα. Χαμογελάμε και συνεχίζουμε με αγάπη.

ΖΩΗ ΚΡΟΝΑΚΗ. Ευχαριστώ πολύυυυυυ για τη φιλοξενία στο υπέροχο All4mama!!!"