Συμβουλές για ασφαλές παιδικό μπάνιο στο ντους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τα περισσότερα παιδιά ανυπομονούν να έρθει η ώρα του μπάνιου για να παίξουν με το νερό. Όμως η μπανιέρα εξακολουθεί να είναι ένα μέρος για το οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην προκληθεί κανένα ατύχημα. Λάβετε υπόψη λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές ασφάλειας, ενώ το παιδί θα έχει τη διάθεση να διασκεδάσει όσο εσείς το κάνετε μπάνιο..

Ο πνιγμός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος, έτσι ώστε να μην αφήνετε ένα μικρό παιδί χωρίς επίβλεψη στη μπανιέρα, ούτε για μια στιγμή. Μερικοί ειδικοί λένε ότι όλα τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών έχουν ανάγκη επίβλεψης των ενηλίκων όσο βρίσκονται στην μπανιέρα. Και ανάλογα με το παιδί, ακόμη και το μεγαλύτερο, μπορεί να χρειάζεται στενή παρακολούθηση.


Τσεκάρετε το μπάνιο του παιδιού σας πριν μπει εκείνο στην μπανιέρα. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην είναι επικίνδυνη για το παιδί και τη θερμοκρασία θα πρέπει να την τσεκάρετε συνέχεια γιατί μπορεί να αλλάζει όσο το παιδί είναι στην μπανιέρα. Μη γεμίζετε την μπανιέρα περισσότερο από τη μέση του παιδιού σας (όταν είναι καθισμένο), και μάθετέ του να μην αγγίζει τη λαβή της βρύσης.

Παιδικά tips για την μπανιέρα σας.
1. Τοποθετήστε μέσα στη μπανιέρα ένα «χαλί» από καουτσούκ για να είναι λιγότερο ολισθηρό το πάτωμα της καθώς επίσης μπορείτε να βάλετε ένα κάλυμμα πάνω από το στόμιο της βρύσης για να προστατεύσετε το κεφαλάκι του παιδιού σας από χτυπήματα και γρατζουνιές. Επίσης, επιβεβαιώστε ότι αν υπάρχουν συρόμενες γυάλινες πόρτες στο ντους, να είναι κατασκευασμένες από γυαλί ασφαλείας.

2. Κρατήστε το νερό του μπάνιου σε θερμοκρασία 90 έως 100 βαθμούς Κελσίου. Τα παιδιά συνήθως προτιμούν ένα πιο δροσερό μπάνιο από ότι συνήθως οι ενήλικες.

JI-86531645_kids-bathroom-design_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960

3. Μάθετε στο παιδί σας να κάθεται στην μπανιέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και να μην προσπαθεί να βγαίνει από αυτή. Συγκεντρώστε ό,τι παιχνίδι ή άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει καθώς θα κάνει το μπάνιο του για να περάσει η ώρα και να του αποσπά την προσοχή όσο εσείς το κάνετε μπάνιο.

4. Χρησιμοποιήστε με φειδώ σαπούνια, σαμπουάν και αφρόλουτρα γιατί εξαιτίας αυτών μπορεί να στεγνώσει το δέρμα του παιδιού σας και να του προκαλέσει εξανθήματα. Έλαια μπάνιου και φυσαλίδες μπορεί επίσης να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα του ειδικά γύρω από την ουρήθρα και να μην μπορεί να ουρήσει. Για αυτό και θέλει πολύ προσοχή γιατί αν το παιδί αρχίσει να κρατάει τα ούρα του θα δημιουργηθεί πρόβλημα που θα οδηγήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αφήστε το παιδί σας να παίξει στην αρχή του λουτρού, και στο τέλος πλύνετε το με σαπούνι και σαμπουάν.

5. Κρατήστε τις ηλεκτρικές συσκευές (όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά) μακριά από την μπανιέρα. Μάθετε του να μην αγγίζει κάτι που έχει ηλεκτρικό καλώδιο, ενώ ο ίδιος είναι στην μπανιέρα.

6. Στραγγίστε την μπανιέρα αμέσως μετά το μπάνιο του παιδιού σας για να μην προκληθεί άλλο ατύχημα ακόμα και σε τρίτους.