Παιδική Χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τον Φεβρουάριο του 2016 δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες.
Ένας ειδικά διαμορφωμένος γι’ αυτούς χώρος που μπορούν πλέον να αθλούνται παρέα με τους συνοδούς τους στο γήπεδο μπάσκετ, το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο μπότσε –του επίσημου αγωνίσματος των Special Olympics.


Ευτυχώς η ανάπτυξη δε σταμάτησε εκεί και άλλος ένας δήμος - αυτός της Κηφισιάς, για όσους μένουν βόρεια, απέκτησε μία νέα παιδική χαρά, εξολοκλήρου δημιουργημένη για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που μοιράζει πλέον πολλά χαμόγελα στον φιλόξενο χώρο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά.

Παιδική Χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Παιδική Χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία. Οι υποδομές που πλαισιώνουν την παιδική χαρά, προσφέρθηκαν από φορείς και φυσικά πρόσωπα ενώ στο έργο σημαντική ήταν η συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Κηφισιάς.