Έρευνα: Γιατί οι μητέρες που γκρινιάζουν, μεγαλώνουν επιτυχημένες κόρες;

Δημοσιεύθηκε στις

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Essex, οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες τους είναι απαιτητικές και τους γκρινιάζουν συνέχεια, για όσα κάνουν, κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, είναι πιθανόν να είναι πετυχημένες αργότερα στη ζωή τους.

Η μελέτη αυτή, κατέγραψε τη ζωή 15.500. κοριτσιών, ηλικίας 13-14 ετών, για έξι χρόνια και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια που είχαν μητέρες που τις πίεζαν να έχουν καλές σχολικές επιδόσεις, να κάνουν τα μαθήματά τους, να ασχολούνται με επιπλέον εργασίες και να έχουν πολλές ευθύνες, στη μετέπειτα ζωή τους, ήταν πιο επιτυχημένες από τις υπόλοιπες.


Έρευνα: Γιατί οι μητέρες που γκρινιάζουν, μεγαλώνουν επιτυχημένες κόρες;

Οι έφηβες που είχαν μαμάδες, που τις ωθούσαν σταθερά προς αυτή τη κατεύθυνση, ήταν πιο πιθανό να έχουν υψηλότερους βαθμούς στην εκπαίδευση, να περνούν μικρότερες περιόδους χωρίς δουλειά και να καταλήξουν με μία δουλειά υψηλά αμειβόμενη. 

Έτσι μαμάδες, δράστε ελεύθερα! Αν η έφηβη κόρη σας φαίνεται να αποκλίνει από τα μαθήματά της και σας λέει να σταματήσετε τη γκρίνια, μην την ακούσετε. Όλα τα κάνετε σωστά! 

Από την άλλη, κόρες, κάντε υπομονή, θα περάσει κι αυτό!