Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να μείνετε έγκυες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Μέχρι σήμερα κάποιοι πίστευαν πως για να πετύχει μια γυναίκα την εγκυμοσύνη που επιθυμεί, θα πρέπει να τρώει σωστά να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και να επιλέγει συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ. Άλλοι πίστευαν πως πρέπει να φυλάνε το σεξ μόνο για τις ημέρες της ωορρηξίας για να φυλάνε την ποσότητα των σπερματοζωαρίων.


Τώρα, μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων έρχεται να μας αποδείξει πως η συχνότητα του σεξ είναι το μυστικό της επιτυχίας στο να επιτευχθεί η εγκυμοσύνη.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο του Βόρειου Middlesex στη Βρετανία μελέτησαν 73 ζευγάρια που είχαν επιλέξει τη μέθοδο της ενδομήτριας σπερματέγχυσης (IUI), η οποία περιλαμβάνει την έγχυση σπέρματος απευθείας στη μήτρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), έδειξαν πως το συχνό σεξ μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γονιμότητα του άντρα. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η σεξουαλική επαφή δύο φορές μέσα σε διάστημα μόλις μίας ώρας μπορεί να τριπλασιάσει τις πιθανότητες ένα σπερματοζωάριο να καταφέρει να γονιμοποιήσει το γυναικείο ωάριο. Μάλιστα, η δεύτερη φορά είναι αυτή που εξασφαλίζει την επιτυχή γονιμοποίηση.

Οι άνδρες, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ως υπογόνιμοι, παρέδωσαν δύο δείγματα σπέρματος σε διάστημα μίας ώρας και χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεραπείας το δεύτερο δείγμα, οι δείκτες γονιμοποίησης άγγιξαν το 20% –ποσοστό υπερτριπλάσιο από το 6% που αναμένεται συνήθως από τη σπερματέγχυση.

Οι 15 από τις γυναίκες συνέλαβαν αμέσως, ενώ 10 ακόμη κατάφεραν να συλλάβουν τη δεύτερη φορά που δοκίμασαν την παραπάνω στρατηγική (κατά τις γόνιμες ημέρες της γυναίκας, ένα μήνα αργότερα). Βάσει των στοιχείων αυτών, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας άγγιξε το 34%.