SEARCH

Πεντανόστιμη μηλόπιτα

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μία υπέροχη μηλόπιτα που θα λατρέψουν οι αγαπημένη σας είναι η πρότασή μας για σήμερα. Ένα ιδιαίτερο αλλά και εύκολο γλυκό που όλοι θα σας ζητούν τη συνταγή. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα ως επιδόρπιο, ως δεκατιανό στη δουλειά σας και των παιδιών στο σχολείο αλλά και για δώρο επίσκεψης σε φιλικό σπίτι.

Μερίδες: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 6 μήλα πράσινα
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τα μήλα μαζί με τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40-45 λεπτά). Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζουμε.

ΒΗΜΑ 2ο: ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 3ο: Ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια.

ΒΗΜΑ 4ο: Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας.

ΒΗΜΑ 5ο: ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
Βγάζουμε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας ένα «τοιχάκι» (για να μπει μέσα η γέμιση)

ΒΗΜΑ 6ο: Γεμίζουμε με τα μήλα και απλώνουμε.

ΒΗΜΑ 7ο: Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση.

ΒΗΜΑ 8ο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 190°C στις αντιστάσεις.

Extra tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 6 μήλα με 6 άλλα φρούτα (π.χ. 3 μήλα, 2 αχλάδια, 1 μπανάνα ή ό,τι άλλο συνδυασμό θέλετε).

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:

feautured

tags:

feautured