Μπισκότα με ταχίνι
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Υλικά:
125γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. βανίλια
1/2 κούπα ταχίνι
1 ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κούπα σουσάμι(για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ταχίνι και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας στο μίξερ.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα , παίρνουμε την ζύμη μα από το ψυγείο και κάνουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 1 ½ κουτάλι τη σούπας) και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν) περίπου 4-5 εκατοστά.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 13 με 14 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί μας για 5 με 10 λεπτά και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!
Καλή Επιτυχία!