Τι πρέπει να έχω μαζί μου για τις πρώτες εξόδους με το μωρό μου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συμβουλές για να γίνει η πρώτη έξοδος λιγότερο αγχωτική

Οι πρώτες τουλάχιστον βδομάδες με το μωρό σας χρειάζονται όλον τον χρόνο της προσοχής σας και της πλήρους απασχόλησης. Τάισμα, άλλαγμα, ύπνος και σχεδόν καθόλου χρόνος για οτιδήποτε άλλο.


Αυτό που επίσης αγχώνει τους νέους γονείς είναι η αντίδραση του μωρού τους στις πρώτες εξόδους.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να γίνουν οι έξοδοι με το μωρό σας περισσότερο διασκεδαστικές:

1. Προσπαθήστε να βγείτε με το μωρό σας αφού πρώτα το έχετε ταίσει και το έχετε αλλάξει.

2.Ξεκινήστε τις εξόδους σας σε κοντινά μέρη και για σύντομα χρονικά διαστήματα. Αυτό από τη μια σας δίνει την ασφάλεια να γυρίσετε σύντομα σπίτι αν το μικρό σας αγγελούδι αρχίσει να διαμαρτύρεται και παράλληλα αυτή η σύντομη έξοδος αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλους σας.

3. Επιλέξτε μέρη που είναι ανοιχτά ή αερίζονται. Οι ιώσεις, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, παραμονεύουν και το μωράκι σας ειδικά τις πρώτες βδομάδες της ζωής του είναι πολύ ευαίσθητο.

4. Επιλέξτε μέρη και με άλλους γονείς και μωρά όπως για παράδειγμα μια παιδική χαρά.  Μια σύντομη επίσκεψη σε ένα πάρκο θα δώσει πολλά ερεθίσματα και θα εντυπωσιάσει το μωρό σας.

5. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας την τσάντα εξόδου. Μια αλλαξιά, πάνες και μωρομάντηλα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα για ώρα ανάγκης.

6. Μη ντύνετε το μωρό σας σαν κρεμμύδι. Πολλές φορές από το άγχος μας να μην κρυώσει το μωρό, κάνουμε υπερβολές στο ντύσιμο του,  κάτι που μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού μπορεί να ζεσταθεί, να ιδρώσει και να αρχίσει να ενοχλείται.