Γίνε δότης μυελού των οστών και σώσε μια ζωή!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το Γίνε δότης μυελού των οστών και σώσε μια ζωή!

στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας» εγκαινίασε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».


Με στόχο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Το ΙΑΣΩ, με αυτή την ενέργεια, στέκεται αρωγός στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Για το ΙΑΣΩ, «Κάθε παιδί γεννά μια Ελπίδα».

Στην ίδια συνεργασία εντάσσεται και η προσφορά μέρους των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Το ΙΑΣΩ, έτσι, προσφέρει την ελπίδα, μέσα από κάθε νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο.

Για κάποιους είναι η μόνη Ελπίδα για ζωή!

Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, ενισχύεται η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

Γίνε δότης μυελού των οστών και σώσε μια ζωή!
Από αριστερά: οι κ.κ. Νάνσυ Χριστοπούλου, Product Manager Ομίλου ΙΑΣΩ, Χριστίνα Κοροβέση, Product Manager ΙΑΣΩ, Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής – Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ, Ιωάννα Ρέντη, Assistant Product Manager ΙΑΣΩ, Έλενα Ζαφειροπούλου, Account Manager Ομίλου ΙΑΣΩ, Γεωργία Μπάρκα, Νοσηλεύτρια Εξωτερικών Ιατρείων ΙΑΣΩ.

Μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία

Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας.
Όλοι μπορεί να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους. Αυτά τα λίγα λεπτά, μπορεί να σώσουν μια ζωή.

Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00.
Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6184000 & 11777.

Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες