Αυτές είναι οι 5+1 πιο συχνές συμπεριφορές που ενοχλούν τις νέες μαμάδες!

Δημοσιεύθηκε στις

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέποντας ένα μωράκι στο δρόμο συγκινούνται και δείχνουν τη συμπάθειά τους σε αυτό χωρίς να γνωρίζουν ούτε αυτό ούτε τη μαμά του. Τι γίνεται, όμως, όταν «απλώνουν» χέρι στο μωρό, του πιάνουν τα μαγουλάκια και το τσιμπάνε; Και σκέφτεται εκεί η εκνευρισμένη και πανικοβλημένη μαμά: Κι αν αυτός που ακουμπάει το παιδί μου δεν έχει πλύνει τα χέρια του;

Δεν είστε μόνες που σας συμβαίνει αυτό! Ναι μεν θέλετε να είστε ευγενικές με τους ξένους και με τους οικείους σας, αλλά όταν ακουμπούν το μωρό σας εκεί βγαίνει μπροστά το ένστικτο της μητέρας. Γι΄ αυτό και εμείς στο all4mama  σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις… με ψυχραιμία!


ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Πράγματι, εκείνη τη στιγμή μπορεί να παγώσετε σκεπτόμενη ότι η φίλη σας έχει άπλυτα χέρια και αγγίζει το μωρό σας. Χρειάζεται ηρεμία, όμως! Δε θα πάθει τίποτα το μωρό σας! Αν θέλετε να μετριάσετε την αμηχανία της συγκεκριμένης στιγμής, είναι καλύτερα να μιλήσετε στη φίλη σας πριν αγγίξει το μωρό παρά εκείνη τη στιγμή ή λίγο αργότερα. Εξηγήστε της ότι κάνετε μια τέτοιου είδους «παρατήρηση» σε όλους πριν αγγίξουν το μωρό για τον έλεγχο των μικροβίων και ζητήστε ευγενικά να πλύνει τα χέρια της. Αν το κάνετε μία φορά την επόμενη θα είναι ακόμη πιο εύκολο! Επιπλέον, αν  τη στιγμή που εξηγείτε στη φίλη σας όσα σκέφτεστε, εσείς κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας, τότε μοιάζει περισσότερο με μια ευγενική παράκληση παρά με διαταγή.

 

 

Αυτές είναι οι 5+1 πιο συχνές συμπεριφορές που ενοχλούν τις νέες μαμάδες!

ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ  

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κατάσταση είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη, αλλά εσείς δεν πρέπει να φοβάστε να είστε σε ετοιμότητα. Αντί να φωνάξετε «μην αγγίζεις το μωρό μου», μπορείτε απλά να πείτε: «δυστυχώς, δεν κάνουμε αγκαλιές και φιλιά σήμερα. Ίσως μια άλλη μέρα!». Φυσικά, η πρώτη προτεραιότητά σας εδώ είναι να είστε ασφαλείς και  να δράσετε έξυπνα και, ανάλογα με τη στιγμή, αν χρειαστεί θα κάνετε και έντονη παρατήρηση στον άγνωστο που προτίθεται να αγγίξει το παιδί σας.

Η ΘΕΙΑ/ΠΕΘΕΡΑ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να δέχεστε απανωτά συμβουλές για το νέο μέλος της οικογένειας, τις οποίες δε ζητήσατε ποτέ;! Και οι συμβουλές έχουν τα όριά τους, όμως, έτσι δεν είναι; Μπορείτε απλά να πείτε: «Ω! Σας ευχαριστώ για τη σκέψη. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα πρέπει να μιλήσω με τον άντρα μου γι 'αυτό, αλλά μου αρέσει να ακούω πώς το αντιμετωπίζουν οι άλλοι άνθρωποι». Ωστόσο, θα κάνετε αυτό που εσείς θέλετε για το μωρό σας. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα με αυτές τις συμβουλές εξ ουρανού είναι ότι σας υπερφορτώνουν με πληροφορίες και αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στην αποτυχία. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να ευχαριστήσετε τους «υποβολείς» για τις συμβουλές και από κει και πέρα θα κάνετε αυτό που νομίζετε. 

Η ΦΙΛΗ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

 

Αυτές είναι οι 5+1 πιο συχνές συμπεριφορές που ενοχλούν τις νέες μαμάδες!

Μην ξεχνάτε ότι εσείς έχετε τον έλεγχο. Μπορείτε πάντα να πείτε: «Η σημερινή δεν είναι και η καλύτερη ημέρα για επίσκεψη με παιδιά» και έτσι να ξεμπερδέψετε. Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση έρθετε σε επαφή με ένα νήπιο ξαφνικά, κάντε ό,τι κάνετε και με τους ενήλικες. Πείτε στο παιδάκι να πλύνει τα χέρια του και αν θέλει να κρατήσει το μωρό απλά επισημάνετε ότι προτιμάτε να είστε καθιστοί στον καναπέ για να το κρατήσει παρά όρθιοι. Θα μπορούσατε επίσης να δώσετε στο παιδί ένα βιβλίο, ώστε να το διαβάσετε μαζί στο μωρό και έτσι να μη χρειαστεί να αγγίξει το μωρό. Και αν διαπιστώσετε ότι το νήπιο έχει συνάχι ή βουλωμένη μύτη, τότε μη διστάσετε να ζητήσετε πάλι να πλύνει τα χέρια του για δεύτερη φορά.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 

Όποιος αλλάζει πάνες ξέρει! Στο 90% των περιπτώσεων όλα κυλούν ομαλά, αλλά ένα παιδί μπορεί να κάνει κακά ή να ουρήσει τη στιγμή που εσείς αλλάζετε την πάνα του. Τι γίνεται τότε; Κατά κανόνα, είναι καλύτερο να αποφασίσετε το πού θα αλλάξετε την πάνα με βάση την πιθανότητα να γίνει μία… στραβή! Εάν υπάρχει μια πιθανότητα το μωρό σας να καταστρέψει κάτι που δεν είναι δικό σας, σκεφτείτε καλά. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε για την καλύτερη τοποθεσία ή να αναζητήσετε μια τουαλέτα με ένα μεταβαλλόμενο τραπέζι. Αυτό δεν είναι ντροπή, αντιθέτως έχει να κάνει με την οργάνωσή σας για να αποφύγετε την καταστροφή αντικειμένων που δε σας ανήκουν.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΗΣΥΧΙΑ

 

Αυτές είναι οι 5+1 πιο συχνές συμπεριφορές που ενοχλούν τις νέες μαμάδες!

 Η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως περίεργο να έχετε καλέσει κόσμο στο σπίτι και να τους ζητάτε να μιλούν ψιθυριστά, επειδή το μωρό σας κοιμάται. Αν θέλετε να είστε καλές οικοδέσποινες και να συνεχίσετε να έχετε φίλους και να τους καλείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να κάνετε καλή διαχείριση εκ των προτέρων. Δηλαδή, μπορείτε να τους πείτε: «Μπορείτε να με επισκέπτεστε για λίγο όταν το μωρό είναι ξύπνιο» ή «θέλουμε να έρθετε στο σπίτι μας, αλλά θα πρέπει να ψιθυρίσουμε για κάποιες ώρες».  Οι πρώτοι έξι μήνες με ένα μωρό είναι λίγο δύσκολοι, οπότε εσείς είστε που πρέπει να ρυθμίσετε τις καταστάσεις αναλόγως και με τις ανάγκες του μωρού.

 

tags:






tags: