Πως μπορούμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας να μην μπαίνουν σε ακατάλληλα site;

Δημοσιεύθηκε στις

Κάποιες φορές η πρόσβαση των παιδιών μας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Πως μπορούμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας, εμείς οι γονείς να μην μπαίνουν σε ακατάλληλα site;

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Τα παιδιά, και λόγω καραντίνας περνούν όλο και περισσότερο χρόνο σε υπολογιστές ή κινητά. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος για το ότι μπορεί σερφάροντας να μπουν σε ακατάλληλες σελίδες. Μάλιστα κάποιοι γονείς που δεν τα πάμε καλά με την τεχνολογία σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τρόπο ώστε να τα ελέγξουμε. Κι όμως! Η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο μπορεί να φανταζόμαστε. Και μας την έδωσε ο δημοσιογράφος τεχνολογίας Τίμος Κουρεμένος, μέσα από την στήλη Safe Net, της εκπομπής Μαμά-δες.

"Τοίχοι και χαζομάρες. Τα πάντα είναι για όλους. Μπαίνω όπου θέλω, κάνω ό,τι θέλω. Το ίντερνετ είναι ελεύθερο για όλους, ανήκει στο λαό του"  τέτοια πράγματα θα ακούσετε να σας λέει το παιδί σας όταν θέλει να μπει σε ακατάλληλα site, τα οποία μπορεί να είναι ερωτικού περιεχομένου, μπορεί να είναι τζόγος, μπορεί να ακατάλληλα παιχνίδια.

Πως θα το αποτρέψουμε αυτό; "Υπάρχουν διάφορα προγράμματα, τα οποία απαγορεύουν την πρόσβαση σε site αακατάλλου περιεχομένου. Ορίζουμε την ηλικία του παιδιού και αναλαμβάνουν να μην εμφανίζουν τα ακατάλληλα, σάιτ, αυτά δηλαδή που δεν είναι ηλικιακά επαρκή για το παιδί. Αυτό είναι! Τόσο απλά. Είναι ένα απλά ένα βηματάκι, ένα προγραμματάκι, μια ρύθμιση" λέει ο Τίμος Κουρεμένος και συνεχίζει: "'Ένα προγραμματάκι, μια ρύθμιση στην ουσία κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο".

Ωστόσο εφιστά την προσοχή: "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει αν προσέχεις. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή ασφαλής. Αν κάποια άλλη συσκευή δεν είναι ασφαλής καλό είναι μην τη δίνουμε στο παιδί ή να περάσουμε τη ρύθμιση κι σε αυτό".