Tηγανιτές μπανάνες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για σήμερα σας προτείνω λαχταριστές τηγανιτές μπανάνες

Tηγανιτές μπανάνες


Υλικά

6 Μπανάνες

80γρ. ριζάλευρο

70 ml σόδα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι
30γρ. ινδοκάρυδο
μέλι για το σερβίρισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ αναμυγνείουμε το ριζάλευρο με το αλάτι. Προσέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας τη σόδα και τη ζάχαρη. Το μέιγμα αυτό γίνεται ένα βελούδινο κουρκούτι. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε δύο τεμάχια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ σκεύος ή σε μία φριτέζα και βουτάμε στο κουρκούτι ένα ένα τα κομμάτια μπανάνας. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ρίχνοντας στην πιατέλα λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Tip. Αν θέλουμε, μπορούμε να έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί 100 γρ. σοκολάτα και να ρίξουμε στις τηγανητές μπανάνες αντί για ινδοκάρυδο με μέλι.
                                                                                                                 Αρετή Μουλακάκη
                                                                                                                 Μastercook.gr