Summer camps: 5+1 για να διαλέξετε το κατάλληλο ανάλογα με τα ταλέντα του παιδιού σας

Τα σχολεία σε λίγες μέρες κλείνουν, αλλά ένα νέο ταξίδι γνώσης και μάθησης ξεκινά για τους μικρούς μαθητές… Πού; Στα καλύτερα summer camps της Αθήνας. Αθλητισμός, παιχνίδι, πειράματα, δημιουργική απασχόληση και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο νους σας. Τα summer camps της Αττικής προσφέρουν πλήθος επιλογών που θα διευκολύνουν τους γονείς όσο εκείνοι εργάζονται, αλλά ταυτόχρονα θα χαρίσουν στα παιδιά αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές γεμάτες εμπειρίες και πολλούς νέους φίλους!

Για όσα παιδιά θέλουν να... πειραματιστούν

PLANET PHYSICS

 

 

Ένα μοναδικό καλοκαιρινό camp για παιδιά 5-12 ετών έχει διοργανώσει φέτος ο διαδραστικός πολυχώρος διάδοσης της επιστήμης PLANET PHYSICS στα Βριλήσσια. Εδώ, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με εντυπωσιακά φαινόμενα, θα ξεναγηθούν στη μοναδική έκθεση του PLANET PHYSICS με περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα από διάφορους τομείς της φυσικής και θα ανακαλύψουν μόνα τους τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία τους. Το πρόγραμμα έχει ως βασικό άξονα τα πειράματα: πειράματα ψύχους με υγρό άζωτο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς συμπεριφέρονται τα υλικά σε ακραίες συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, και συγκεκριμένα στους 200 βαθμούς υπό το 0, πειράματα έκρηξης ανάφλεξης, με τα οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν την εντυπωσιακή δύναμη της φωτιάς, αλλά και πώς να φροντίζουν για την ασφάλειά τους, και τέλος πειράματα πίεσης, ακουστικής, και οπτικής. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης με ομαδικές κατασκευές, επιστημονικά παιχνίδια στον κήπο με σαπουνόφουσκες και νερό, STEM και ρομποτική, θεατρικά παιχνίδια, κουίζ και διαγωνισμούς.

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 17 Ιουνίου - 10 Σεπτεμβρίου

Ηλικίες: 5-12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα -Παρασκευή 7.30- 16.00

Προσφέρεται πρωινό και δεκατιανό (Μεσημεριανό από το σπίτι ή συμμετοχή στο πρόγραμμα σίτισης του PLANET PHYSICS)

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.planetphysics.gr/summer-camp/

Τηλ: 210 8033984

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια

 

Για τους λάτρεις της... περιπέτειας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"- ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

 

Μια "εναλλακτική κατασκήνωση", ονόματι "Επέλαση των Τεράτων", για παιδιά από 5-12 ετών έχει δημιουργήσει φέτος το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εδώ, τα παιδιά θα συναντήσουν  μυστηριώδη ίχνη και ανεξήγητα φαινόμενα… τεράστιες πατημασιές στην Ακρόπολη, πεσμένα δέντρα στην Ολυμπία, ρωγμές στη Στοά του Αττάλου και με λίγα λόγια θα κάνουν "βουτιά" στην ελληνική μυθολογία. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερα δεκαήμερα αναζήτησης στοιχείων, δράσης και περιπέτειας, που θα οδηγήσουν τα παιδιά στην αποκάλυψη των μυθικών τεράτων (Χρυσόμαλλο Δέρας, Λερναία Ύδρα, Κύκλωπας κ.ά.) και στην εξολόθρευσή τους.

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 18 Ιουνίου- 6 Σεπτεμβρίου

Ηλικίες: 5-12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 8.00-17.00

Για περισσότερες πληροφορίες: http://summer.hellenic-cosmos.gr/2019/index.html

Τηλ: 212 254 0000

Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος

 

Μουσείο Ηρακλειδών

 

 

Ένα πρωτότυπο και άκρως περιπετειώδες  πρόγραμμα έχει ετοιμάσει φέτος το Μουσείο Ηρακλειδών για τους μικρούς του φίλους. Το Stem & Art Summer Camp 2019 υπόσχεται μια μοναδική περιπέτεια στις θάλασσες του κόσμου μέσα από μια σειρά δημιουργικών και διαδραστικών εργαστηρίων. Παρέα με την Αλία το δελφινάκι, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ωκεανούς και πελάγη και θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβει ο υδάτινος κόσμος. Θα γίνουν για λίγο θαλασσοπόροι εξερευνητές, θα γνωρίσουν ναυτικές ιστορίες και εφευρέσεις, μεγάλες ανακαλύψεις, θρυλικά πλοία και ναυάγια, μυθικά πλάσματα, τρομερούς πειρατές, κοραλλιογενείς υφάλους, πολύχρωμα φυτά και παράξενα θαλάσσια ζώα και ψάρια, μικρά και μεγάλα μυστικά του βυθού και του νερού! Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα με βάση την ηλικία τους, αλλά και το ότι κάθε τμήμα θα έχει υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγό για μια αξέχαστη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 17 Ιουνίου-12 Ιουλίου

Ηλικίες: 5-12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 08.00-16.00

Για περισσότερες πληροφορίες: https://herakleidon-art.gr 

Τηλ: 210 3461981

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16, Θησείο

 

Για τα παιδιά που τα θέλουν όλα...

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

 

Ένα καλοκαίρι γεμάτο από τον μαγικό κόσμο των αστεριών, από εργαστήρια λιθάνθρακα και φωταερίου και από ζωγραφική περιμένει τα παιδιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μέσα από διαφορετικές θεματικές εβδομάδες, τα παιδιά θα μετατραπούν σε παρατηρητές με τηλεσκόπια, θα ανακαλύψουν τα άστρα, θα μάθουν πώς λειτουργεί ένα εργοστάσιο φωταερίου, ενώ θα εκπαιδευτούν στη ζωγραφική και στο θέατρο. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τη συνεργασία και να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις μέσα από εργαστήρια ρομποτικής και ηλεκτρικών κατασκευών και έτσι να εξοικειωθούν δημιουργικά με την τεχνολογία του μέλλοντος. Εδώ, το παιχνίδι κάθε είδους δεν έχει τέλος. Και όσα παιδάκια αγαπούν το χορό, τη γυμναστική και τα ακροβατικά στην Τεχνόπολη μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν. Αυτοσχεδιασμός σύγχρονου χορού, κρίκοι και μονοποδήλατα είναι μόνο λίγα από όσα μπορούν να βιώσουν!

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 18 Ιουνίου- 12 Ιουλίου

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 8.00-16.00

Ηλικίες: 6-11 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.technopolis-athens.com/web/guest/home

Τηλ: 2130109325, 2130109300

Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

 

Μουσείο Μπενάκη

 

Μια διασκεδαστική και πολύχρωμη πρόταση αναψυχής παρέχει το φετινό καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη στους μικρούς του φίλους. Τα παιδιά από 6 έως 8 χρόνων για μία ολόκληρη εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Εθνικού Κήπου και να πάρουν χίλιες ιδέες από τα αντικείμενα του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού παρέα με τις εικαστικούς Ελένη Πεχλιβάνη και Τάνυ Ζησιάδου. Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά 9 έως 12 χρόνων φέτος ο Κήπος …πάει Σινεμά. Σε ένα ξεχωριστό εργαστήρι κινηματογράφου με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ολίβια Τάντο θα ζωντανέψουν εικόνες του Κήπου και της Πινακοθήκης Γκίκα με στόχο να μυηθούν στην έβδομη τέχνη.

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 24 Ιουνίου-5 Ιουλίου

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-15.00

Ηλικίες: 6-12 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.benaki.org

Τηλ: 210 3671067-69

Διεύθυνση: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι

 

Για τους μικρούς αθλητές

Ν.Ο.ΑΜ.- Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας

 

 

Μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία θα βιώσουν οι μικροί μαθητές στο camp του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας. Το μοναδικό summer camp θα γεμίζει τη μέρα των παιδιών με αθλητικές δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοΐα, κολύμπι, καγιάκ, πινγκ πονγκ, αλλά και πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια. Τα παιδιά θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία, πάντα υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών, να δοκιμάσουν διαφορετικές δραστηριότητες με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού. Στην αθλητική καρδιά του Φαλήρου και μέσα σε 22 στρέμματα αθλητικού κέντρου με γήπεδα και πισίνες, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με διαφορετικές δραστηριότητες, να συνεργαστούν, να παίξουν, να γελάσουν και να κάνουν νέους φίλους.

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 17 Ιουνίου-26 Ιουλίου

Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 8.30-17.30

Ηλικίες: 7 ετών και άνω

Διεύθυνση: Ιωάννου Φιξ (Ακτή Ποσειδώνος) έναντι Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης (πλησίον Αρχαίας Τριήρης) Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο

Τηλ: 210 9829715

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.noam.gr/summer-camp/

 

 

 

 

 

tags:


tags: