ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παιδιατρική γιά όλους

Συγγραφέας: Δρ. Άδαμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Το βιβλίο «Παιδιατρική για όλους» του καταξιωμένου και έμπειρου παιδιάτρου, με ευρύ γνωστικό πεδίο, καθώς και προικισμένου συγγραφέα Δρ Αδάμου Χατζηπαναγή, αποτελεί ένα σύγχρονο εγκόλπιο παιδιατρικής, ίσως το μοναδικό στην ελληνική γλώσσα, που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους γονείς στην προσπάθειά τους για την ανάπτυξη και διάπλαση του παιδιού τους με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο.

Η πολυτελής αυτή εύχρηστη έκδοση, που περιλαμβάνει 440 έγχρωμες σελίδες, απόρροια της μακρόχρονης ενασχόλησης του Δρ Χατζηπαναγή με το παιδί, τη διδασκαλία και τη συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών και βιβλίων, έχει συγγραφεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πιο εύκολη και αποδοτική η ανάγνωσή της.  Η εκλαϊκευμένη, αλλά και γλαφυρή γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο και κατανοητό από κάθε γονιό, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Η πρωτοποριακή και πρωτότυπη αυτή έκδοση στον ελληνικό χώρο και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα περιλαμβάνει θέματα από τη σύλληψη του εμβρύου μέχρι και την ενηλικίωσή του.  Στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο «Εγκυμοσύνη και λοχεία» περιέχονται θέματα που απασχολούν την έγκυο, όπως είναι η διατροφή της εγκύου και προγεννητικός έλεγχος.  Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Νεογέννητο και βρέφος» περιγράφεται με λεπτομέρεια και σαφήνεια ο,τιδήποτε αφορά το παιδί στην ηλικία αυτή.  Ακολουθεί το κεφάλαιο της «Ανάπτυξης»  στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στη φυσιολογική ανάπτυξη του λόγου, της ακοής, της αντίληψης, της κοινωνικότητας και της κινητικότητας του παιδιού μέχρι και την ηλικία των πέντε χρόνων.

Στο κεφάλαιο «Διατροφή» περιλαμβάνονται θέματα διατροφής από το θηλασμό μέχρι τη διατροφή του παιδιού προσχολικής ηλικίας . Επίσης, στο κεφάλαιο «Εμβόλια και παιδικές ασθένειες» υπάρχουν πληροφορίες για τις παιδικές ασθένειες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.   Δεν υπάρχει περίπτωση να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς να πάθει μια φορά αμυγδαλίτιδα,, ωτίτιδα και τόσες άλλες μολύνσεις. Όλες αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο «Λοιμώξεις». Για το άσθμα, την επιληψία και το σακχαρώδη διαβήτη  γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο κεφάλαιο «Χρόνιες ασθένειες».  Ακολουθεί το κεφάλαιο με τις πιο συχνές και καθημερινές ασθένειες όπως είναι η αναιμία και η μυωπία, με τίτλο «Συχνές ασθένειες». Πόσες φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι  με επείγοντα περιστατικά όπως είναι οι σπασμοί και οι δηλητηριάσεις;   Στο κεφάλαιο «Επείγοντα περιστατικά» ο κάτοχος του βιβλίου θα μάθει πώς χρειάζεται να δράσει  σε περίπτωση τέτοιων περιστατικών.

Ο βήχας, ο πονόκοιλος, ο πονοκέφαλος και πολλά άλλα τέτοιου είδους συμπτώματα απασχολούν τους γονείς καθημερινά. Τι μπορούν να σημαίνουν; Η απάντηση βρίσκεται στα άρθρα του κεφαλαίου «Συμπτώματα». Στο κεφάλαιο «Εγχειρήσεις» περιλαμβάνονται οι πιο συχνές εγχειρήσεις στα παιδιά και ο συγγραφέας περιγράφει πώς γίνονται, αλλά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.  Στο τελευταίο κεφάλαιο «Γενικά θέματα» περιλαμβάνονται  άρθρα για την τριχόπτωση, τον τραυλισμό, τον ύπνο, τη φθειρίαση και άλλα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το βιβλίο «Παιδιατρική για όλους»  είναι ένα ανεκτίμητο και πρακτικό εργαλείο που αφορά στην υγεία του παιδιού.  Το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι γιατρός πολυγραφότατος, με πολυετή εμπειρία στην παιδιατρική, καθιστά το βιβλίο αυτό αξιόπιστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το βιβλίο, που έχει μεταφραστεί από την ελληνική στην αγγλική και πορτογαλική,  διατίθεται στα περισσότερα βιβλιοπωλεία και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Το βιβλίο μπορείτε επίσης να το εξασφαλίσετε μέσω διαδικτίου www.paidiatros.com.

Το βιβλίο αποτελείται από 431 έγχρωμες σελίδες και έχει σκληρό εξώφυλλο.