"O μεγάλος μου γιος ζηλεύει πολύ το νεογέννητο.Τι να κάνω;"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Διαβάστε μερικά έξυπνα τρικ για λιγότερο πόλεμο στο σπίτι

"O μεγάλος μου γιος ζηλεύει πολύ το νεογέννητο.Τι να κάνω;"


Ο άνθρωπος είτε μικρός είτε μεγάλος, έχει εκ φύσεως έντονη κτητική νοοτροπία ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ).

Επομένως εφόσον το μικρό αρχίζει να παίρνει έστω και χωρίς επίγνωση) τα πράγματα του μεγάλου αδερφού, είναι σίγουρο πως θα γίνει… Ιράκ ή Αφγανιστάν.

Όμως έχουμε υποχρέωση να προλάβουμε τις εκρήξεις θυμού. Πχ. ας υποθέσουμε πως θέλουμε να βάλουμε το μωρό που μεγάλωσε να κοιμάται στο κρεβατάκι του μεγαλύτερου.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως αν από τη μια μέρα στην άλλη στείλουμε το μεγαλύτερο παιδί στο μεγαλύτερο κρεβάτι και το μωρό στο δικό του μέχρι χτες, θα ξεσπάσει πόλεμος.

Επομένως, είναι ευφυής κίνηση μια και τα παιδιά έχουν μικρή μνήμη) να εξαφανίσουμε για λίγες εβδομάδες το κρεβατάκι που θα χρησιμοποιήσουμε για το μωρό στην αποθήκη του σπιτιού.

Έτσι, όταν το κρεβατάκι ξαναεμφανιστεί, το παιδί δεν θα θυμάται πως είναι δικό του. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Αν πρόκειται να δοθούν στο μικρό, τα εξαφανίζουμε έως και για μήνες.

Επίσης, την περίοδο που καθώς μεγαλώνει το μωράκι και γίνεται πια παιδί άρα αυτονομείται) δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το παίξετε “ επαναστάτες του γλυκού νερού”.

Εννοώ πως δεν είναι η στιγμή, να του πάρετε την πιπίλα από το στόμα ή να το πάτε σε παιδικό σταθμό. Είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχιστεί η ρουτίνα της ζωής του.

Δρ. Κώστας Κομματάς

Παιδίατρος, Θεσσαλονίκη

Τηλ Ιατρείου: +30 2310 725520

Email: kostaskomm@gmail.com (www.opediatrosmou.gr)