Gnocchi με κόκκινη πικάντικη σάλτσα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα παραδοσιακό πιάτο της Ιταλίας που θα λατρέψετε! Από την Αρετή Μουλακάκη του mastercook.gr

Gnocchi με κόκκινη πικάντικη σάλτσα


Τα gnocchi, παραδοσιακό πιάτο της Ιταλίας, κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους φτιαγμένα από πατάτες, ενώ από χωριό σε χωριό οι συνοδευτικές σάλτσες ποικίλουν.  Όπως και αν έχει είναι πάντα πεντανόστιμα!!!!

Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά, τοματίνια, πιπερόριζα
Είδος Πιάτου : Κυρίως πιάτο, πρώτο πιάτο
Χώρα Προέλευσης:  Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας:  30’ Λεπτά
Χρόνος Αναμονής : -
Χρόνος Μαγειρέματος : 10-15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτριο
Μερίδες :  για 6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι από μαλακό στάρι τύπου 00
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη σως 
400γρ.ντομάτες στον τρίφτη
80γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80ml. κόκκινο γλυκό κρασί
100 γρ. παρμετζάνα
2 φέτες φρέσκια πιπερόριζα (1χιλ. πάχος κάθε μια)
2-3 κλωνάρια θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάμε από το μύλο τις πατάτες όσο είναι ζεστές. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αβγό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη ελαστική.

Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε μπαστουνάκια. Τα κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Tip: Tα gnocchi μπορούμε να τα καταψύξουμε και να βράζουμε κάθε φορά όσα θέλουμε κατευθείαν, χωρίς να τα αποψύξουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και «σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπερόριζα, τη ζάχαρη και την κανέλα και αλατίζουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε και τέλος το θυμάρι.

Βράζουμε τα gnocchi σε κοχλάζον νερό λίγα λίγα και όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα να τα αφαιρέσουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμετζάνα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία!