SEARCH

Carbonara….α λά Βικτώρια!!

της Βικτώριας Γιανναρά

Μια διαφορετική καρμπονάρα που θα αγαπήσετε και εσείς και ο σύντροφος σας.
Και μιλάω εκ πείρας ..καθώς με αυτό το «πιάτο» δοκίμασα πρώτη φορά τη μαγειρική του Δημήτρη. Με το καιρό…έβαλα και εγώ τη δική μου πινελιά & τα δικά μου οικογενειακά χειροποίητα ζυμαρικά:)
Είναι μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, κρεμώδη καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέϊκον, για να απολαύσετε ένα φανταστικό γεύμα ή δείπνο, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να περάσετε στην κουζίνα σας και όχι μόνο.
Το τυρί στην καρμπονάρα προστίθεται σε μεγάλες ποσότητες, καθώς συνεισφέρει και αυτό με τη σειρά του στην τέλεια υφή της σάλτσας.
Προσωπικά, προτιμώ να αντικαθιστώ τη παρμεζάνα, που είναι ένα αρκετά αλμυρό τυρί, με ένα πιο ελαφρύ όπως είναι το ρεγκάτο. Επιπλέον, επιλέγω να μη βάζω αυγά αν και η κλασσική Ιταλική συνταγή το επιτάσσει.

Εύχομαι να σας αρέσει τόσο όσο εμάς!


Μερίδες:
5-6
Χρόνος εκτέλεσης: 20 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. Λαζάνια «ΗΛΙΣ»
1 ξερό κρεμμύδι
250γρ. μπέικον
6 – 8 μέτρια μανιτάρια
4 κ.σ. ρεγκάτο
300 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Ετοιμάζουμε τα υλικά, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον.

Βήμα 2ο

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, προσθέτουμε αρχικά το μπέικον και στη συνέχεια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το μπέικον. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3ο

Εν τω μεταξύ, σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια μας έως ότου να είναι al dente και θυμόμαστε να κρατήσουμε 1/2 φλ. νεράκι από αυτό που έβρασαν – στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε επιμελώς για να φτάσει το λίπος του χοιρινού σε κάθε ένα από τα ζυμαρικά μας.

Βήμα 5ο 

Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε περίπτωση που θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε το νεράκι που έχουμε κρατήσει από τα λαζάνια.

Βήμα 6ο

Σερβίρουμε αμέσως!!

TIP!

Ζεστάνετε βαθιά πιάτα (αυτά στα οποία θα σερβίρετε την καρμπονάρα σας), είτε βάζοντάς τα για λίγο στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε γεμίζοντάς τα με καυτό νερό.

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/