11+1 διάσημες μαμάδες εξομολογούνται στο all4mama τι θα ήθελαν να ξέρουν προτού κάνουν παιδί!

Από τις Κατερίνα Πιπέρη & Μαρία Ροδίτη

Αν ρωτήσουμε κάποιες γυναίκες που έχουν γίνει πρόσφατα μητέρες τι τους έκανε εντύπωση μετά τη γέννηση του παιδιού τους, οι περισσότερες θα μας απαντήσουν πως οι πρώτες στιγμές με το μωρό τους στο σπίτι ήταν τόσο πολύτιμες όσο και περίεργες. Σίγουρα, όμως, όλες οι νέες μητέρες θα συμφωνήσουν πως το να αποκτήσει μία γυναίκα παιδί δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και για τις πρώτες ημέρες του μωρού στο σπίτι. Όλα είναι καινούρια, οι μητέρες δε γνωρίζουν πάντα πώς να συμπεριφερθούν, τι πρέπει να κάνουν και πάνω από όλα τι ΔΕΝ πρέπει.

Σαφώς, οι γυναίκες έχουμε και το μητρικό ένστικτο, το οποίο λειτουργεί πολλές φορές ως γνώμονας για τις πράξεις μας, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε όλες κάτι: Ναι έχουμε κάνει λάθη, ναι έχουμε νιώσει πως δεν είμαστε σωστές μητέρες, ναι έχουμε ευχηθεί να γνωρίζαμε κάποια πράγματα πριν να αποκτήσουμε το παιδί μας. Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι πως όλες μας νιώθουμε κάπως έτσι, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. Εμείς στο all4mama ρωτήσαμε ορισμένες celebrities, οι οποίες παραδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας τι εύχονταν να ήξεραν πριν αποκτήσουν το μωράκι τους.

 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου - Hθοποιός

 

 

«Θα ήθελα να με είχαν ενημερώσει για το θηλασμό περισσότερο, να μη χρειαστεί να τα ψάξω όλα μόνη μου. Να ξέρω, δηλαδή, πράγματα πάρα πολύ βασικά για να μπορώ να είμαι προετοιμασμένη. Επίσης, θα ήθελα να μου είχε πει κάποιος ότι ένα παιδί δε χρειάζεται τόσα πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένο. Ένα παιδί χρειάζεται λίγα πράγματα για να είναι ευτυχισμένο. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα που νομίζει μια μαμά ότι χρειάζονται για να είναι καλά το παιδί της και αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει και με πάρα πολύ λίγα».

 

Δούκισσα Νομικού-Mοντέλο/Παρουσιάστρια

 

 

«Αυτό που θα ήθελα να ξέρω προτού κάνω το παιδάκι μου είναι το πόσο πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη θα είμαι έτσι ώστε να το είχα κάνει νωρίτερα! Αυτό μόνο!».

 

Θάλεια Ματίκα - Ηθοποιός

 

 

«Από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι ο τοκετός. Επειδή επέλεξα να γεννήσω και τα δύο παιδιά μου με φυσιολογικό τοκετό, δεν περίμενα ποτέ πόσο επίπονη και δύσκολη θα ήταν αυτή η διαδικασία. Πραγματικά θα ήθελα να μου το είχε πει κάποιος».

 

Χριστίνα Πολίτη - Δημοσιογράφος

 

 

«Δε νομίζω πως υπήρχε κάτι που δε μου είχαν πει... Το σημαντικότερο είναι πως φεύγει η ξεγνοιασιά... τουλάχιστον ο ξέγνοιαστος ύπνος... Όλα μου τα είχαν πει. Κάθε ηλικία έχει τα θέματά της... Από την έλλειψη ύπνου τα πρώτα χρόνια και γενικά τις αγωνίες όλων των ηλικιών. Όσα και να έμαθα από το πρώτο παιδί δεν τα εφάρμοσα στο δεύτερο... Τα ίδια πάρα πολλά κιλά πήρα και στις δύο εγκυμοσύνες, τα ίδια σωστά και τα ίδια λάθη κάνω και πάλι».

 

Ντορέττα Παπαδημητρίου - Ηθοποιός/Παρουσιάστρια

 

 

«Το κομμάτι των κολικών ήταν αρκετά βαρύ για εμένα, ειδικά στο πρώτο μου παιδί. Ο γιος μου ο μεγάλος είχε κολικούς μέχρι ενός έτους κάθε μέρα και το πρόγραμμα ξεκινούσε από τις έξι το απόγευμα μέχρι τη μία το πρωί. Ειδικά στην αρχή που δεν ήξερα τι ακριβώς του φταίει και τι συμβαίνει θα ήθελα ίσως κάποιος να με είχε προειδοποιήσει λίγο περισσότερο και να με προετοιμάσει κιόλας, γιατί είναι λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Σχεδόν τίποτα δεν μπορείς να κάνεις ουσιαστικά για να ανακουφίσεις το μωρό. Είναι κάτι που πρέπει να το περάσει. Πραγματικά, το θυμάμαι ακόμα και τώρα, δεκατέσσερα χρόνια μετά. Δόξα σοι ο Θεός ο δεύτερος γιος μου δεν είχε κολικούς με την ίδια ένταση. Είχε πολύ λιγότερους για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Είναι θέμα τύχης αυτό. Η αλήθεια είναι ότι τα αγόρια το περνάνε λίγο πιο έντονα από ό,τι τα κορίτσια».

 

Σοφία Φαραζή - Ηθοποιός

«Είχα φροντίσει να προετοιμαστώ όσο περισσότερο μπορούσα για τον ερχομό του παιδιού μου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα επισκεφτεί έναν ψυχοθεραπευτή, ο οποίος προετοίμασε εμένα και τον άντρα μου για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν με τον ερχομό του παιδιού μας. Έτσι, ήμουν πολύ ήρεμη, αλλά και ψύχραιμη όταν γέννησα. Κοιμόμουν και ξεκουραζόμουν όσο έπρεπε, ενώ μία φορά της εβδομάδα κανονίζαμε με τον άντρα μου να βγαίνουμε μόνοι μας χωρίς το παιδί και μάλιστα να συζητάμε μόνο για εμάς και τη σχέση μας. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να με είχαν ενημερώσει για το πόσο δύσκολοι μπορούν να αποδειχθούν οι κολικοί στα μωρά. Το παιδί μου υπέφερε από πολύ δύσκολους κολικούς, ακόμα και η παιδίατρος μας με χρόνια εμπειρία δεν είχε συναντήσει ξανά τέτοια περίπτωση. Ναι, σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να γνωρίζω πως θα πρέπει να είμαι πιο ψύχραιμη, όσο γίνεται δηλαδή».

 

Αφροδίτη Σημίτη - Ραδιοφωνική Παραγωγός

 

 

«Τα πάντα, όλα μα όλα, είναι αλλιώς. Πας εντελώς ανυποψίαστη. Πάνω κάτω ξέρεις, αλλά λες τώρα εντάξει τι να κάνει ένα πλασματάκι τόσο δα; Τι υπερβολές είναι αυτές ότι μένεις άυπνη; Μετά, βέβαια, καταλαβαίνεις ότι και λίγα λένε. Η έκπληξή μου ήταν στο δεύτερο παιδί... Γιατί στο μυαλό μου είχα ότι αν δύο παιδιά είναι αδέρφια μοιάζουν σε όλα. Τα αδέρφια είναι τελείως διαφορετικά όμως. Αυτό δεν το είχα συνειδητοποιήσει νωρίτερα, ότι δηλαδή είναι τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Δύο παιδιά που προέρχονται από την ίδια μαμά και τον ίδιο μπαμπά. Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι αν κάνεις ένα παιδί και το δεύτερο θα του μοιάζει. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να σου περιγράψει το πόσο μεγαλειώδες είναι αυτό που νιώθεις. Δηλαδή μόνο όταν το ζήσεις το καταλαβαίνεις».

 

Κατερίνα Τσατσάνη - Φωτογράφος

 

 

«Χωρίς αμφιβολία θα ήθελα να μου είχαν πει πως έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή με τον ερχομό ενός παιδιού, αλλάζει όλη σου η ζωή».

 

Γαλάτεια Λασκαράκη - Δημοσιογράφος/Διευθύντρια Marie Claire

 

 

«Το ότι γινόμαστε γονείς είναι η σημαντικότερη δουλειά που θα κάνουμε ποτέ στη ζωή μας. Κι όμως για αυτήν όχι μόνο δε μας προειδοποιεί κανένας, δε λαμβάνουμε καμία μα καμία εκπαίδευση, συμβουλή, παρά μόνο όλοι μας λένε πόσο υπέροχο είναι και πόσο πρέπει να το κάνουμε. Προσωπικά, θα ήθελα κάποιος να μου έχει μιλήσει και για τις δυσκολίες του θηλασμού κατά τη διάρκεια του οποίου κουράστηκα πάρα πολύ και δεν ήταν κάτι ευχάριστο όπως είναι για άλλες γυναίκες που το θεωρούν ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχουν κάνει. Για μένα ήταν πέντε μαρτυρικοί μήνες, αλλά παρόλα αυτά το έκανα, γιατί ένιωθα την πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο να το κάνω και για αντικειμενικά οφέλη για το μωρό. Φυσικά, θεωρώ ότι όταν έχεις δύο παιδιά σίγουρα μαθαίνεις "στην πλάτη" του πρώτου παιδιού πάρα πολλά πράγματα για τη γονεϊκότητα... Θα ήθελα κάποιος να με έχει προειδοποιήσει ότι δε θα μπορέσω να φάω ζεστό φαγητό για τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του, δε θα φάω ποτέ ζεστό φαγητό στο ρεβεγιόν ή όποτε άλλοτε, γιατί εκείνη τη στιγμή το μωρό θα κλαίει ή θα θέλει να κοιμηθεί, ότι θα κοιμάμαι τόσο λίγο. Προφανώς, οι άλλοι γονείς δε στα λένε όλα αυτά κρατώντας μια συνωμοτική ομερτά. Είναι υπέροχο να έχεις παιδί. Θεωρώ ότι είναι ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, το πιστεύω αυτό και ας είναι παρεξηγήσιμο. Η αγάπη που νιώθεις για το παιδί σου είναι η πιο ανιδιοτελής αγάπη στον κόσμο».

 

Ελένη Τώρου - Δημόσιες Σχέσεις

 

 

«Δεν περίμενα ότι θα ζήσω τόσο δυνατά συναισθήματα. Και, μάλιστα, στη δική μου περίπτωση επί τρία, καθώς γέννησα τα τρίδυμα παιδιά μου. Όλο αυτό είναι πολύ πρωτόγνωρο για μία γυναίκα».

 

Λήδα Ματσάγγου - Ηθοποιός

 

 

«Εγώ γενικά ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη για τον ερχομό του παιδιού και για αυτό που θα με περίμενε. Η απόκτηση ενός παιδιού είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση που απαιτεί αφοσίωση. Θέλεις να έρθει στη ζωή σου ένα παιδί. Η καλύτερη συμβουλή που ευτυχώς μου είχαν δώσει είναι πως πρέπει να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη ψυχολογικά και σίγουρη για την απόφασή μου πριν να φέρω στη ζωή ένα παιδί. Πρέπει να είσαι έτοιμη να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σου και να εξαφανίσεις από τον χαρακτήρα σου οποιοδήποτε στοιχείο εγωκεντρισμού. Πρέπει να αφοσιωθείς».

 

Νεφέλη Κουρή - Ηθοποιός

 

 

«Πριν γεννήσω μου έλεγαν όλοι πως δεν πρόκειται να πονέσω πολύ αφού θα κάνω επισκληρίδιο. Και όμως πόνεσα πολύ. Καταλαβαίνω πως το έκαναν για να μη με τρομοκρατήσουν ή για να μη φοβηθώ, αλλά πραγματικά θα ήθελα να είχε βρεθεί ένας άνθρωπος που να μου πει πόσο πολύ πρόκειται να πονέσω».

 

 

Διαβάστε εδώ γιατί 8 Ελληνίδες celebities ΔΕΝ έγιναν μητέρες!

 

tags:


tags: