10 τρόποι για να βγάλετε μια καλή φωτογραφία το μωρό ή το παιδί σας

..Γιατί συνήθως δεν παίρνουν την πόζα που θέλουμε, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται

 

- Φωτογραφήστε το μωρό σας όταν είναι χαρούμενο

Αυτό προυποθέτει να είναι ταισμένο, να έχει κοιμηθεί και να του έχετε αλλάξει πάνα. Όταν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρετε να τραβήξετε κάποιες καλές φωτογραφίες.

 

- Εχετε υπομονή..

Tα μωράκια συνήθως κουνιούνται και τα μεγαλύτερα παιδάκια δύσκολα παίρνουν πόζα για μια φωτογραφία. Επομένως θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο τέλος όμως θα καταφέρετε να το πετύχετε!

 

- Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το τί θα φορέσει ( αφορά σε μεγαλύτερες ηλικίες)

Δώστε κίνητρο στο παιδί σας και κάντε το να νιώσει ότι συμμετέχει στη διαδικασία της φωτογράφησης. Επίσης αφήστε το να νιώσει άνετα με αυτό που φοράει! Ο σκοπός είναι να νιώσει το ίδιο  πιο όμορφο και πιο χαρούμενο.

 

- Μη χρησιμοποιείτε φλας

Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε φλας το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Όχι από τεχνικής άποψης αλλά λόγω του άγχους που δημιουργείτε στα παιδιά...Τα μικρά παιδιά τρομάζουν, βάζουν τα κλάμματα και πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσετε τη φωτογράφηση σας!

 

- Kάντε τη φωτογράφηση να φανεί σαν παιχνίδι

Τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια. Δύσκολα λοιπόν θα ποζάρουν. Μια έξυπνη ιδέα είναι, ακολουθώντας τα, να τα "πιάσετε" εν δράση. Η ακόμη καλύτερα να δημιουργήσετε τέτοιες συνθήκες που η φωτογράφηση να φανεί σαν παιχνίδι!

 

- Δώστε τους στηρίγματα

Κάποιο καρεκλάκι από το χώρο του σπιτιού, κάποια παιχνίδια ή ακόμη και γνώριμες γωνιές με αγαπημένα αντικείμενα μπορούν να βοηθήσουν στο φωτογραφικό σας εγχείρημα!

 

- Δείξτε στα παιδιά τις φωτογραφίες που τραβήξατε

Ένας τρόπος για να τα ενθαρρύνετε και για να τα κάνατε να νιώσουν ακόμη πιο άνετα τε τη διαδικασία της φωτογράφησης είναι να δείχνετε στα παιδιά σας τις φωογραφίες που τραβήξατε!

 

- Φέρτε τους κοντά τους τα παιχνίδια τους ( σε μικρότερες ηλικίες)

Τα παιδάκια βαριούνται εύκολα γι αυτό καλό είναι να απασχολούνται με κάτι την ώρα που θέλετε να βγάλετε την καλύτερη σας φωτογραφία. Μπορείτε λοιπόν στο χώρο να φέρετε τα αγαπημένα παιχνίδια του και όσο το μωρό σας παίζει εσείς μπορείτε να απαθανατίσετε την πιο όμορφη του στιγμή!

 

 

- Βάλτε τη μαμά ή τον μπαμπά στο παιχνίδι

Ο ένας από τους δυο τραβάει φωτογραφία και ο άλλος βοηθάει στη "σύλληψη" και την υλοποίηση. Πώς; Είτε κάνοντας αστείες φατσούλες, είτε λέγοντας ένα ανέκδοτο ( σε μεγαλύτερες ηλικίες) , είτε χορεύοντας για να τραβήξουν την προσοχή και να κάνουν τα μωρά με την παρουσία τους να νιώσουν ασφαλή.

 

- Βάλτε το μεγαλύτερο αδερφάκι ( αν υπάρχει)  στο παιχνίδι της φωτογράφησης

Έχει μεγαλύτερη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει αλλά και να παροτρύνει το μικρότερο αδερφάκι.

 

Φωτό:

digitalcameraworld.com

bestphotos2share.blogspot.gr

 

tags:


tags: