Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο για την περίοδο της νηστείας (και όχι μόνο)!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Βασιλική Κίτσου

Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά σήμερα και σίγουρα υπάρχουν πολλοί που νηστεύουν ήδη ή θα νηστέψουν από τώρα και μέχρι το βράδυ της Ανάστασης. Ωστόσο, το γλυκάκι το αναζητούν όλοι είτε νηστεύουν είτε όχι. Και κυρίως τα μικρά παιδιά! Αν, λοιπόν, νηστεύετε οικογενειακώς και λαχταράτε μια γλυκιά γεύση σας έχουμε τη λύση: χαλβάς σιμιγδαλένιος! Το all4mama σάς παρουσιάζει μία μοναδική και εύκολη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • κανέλα για το πασπάλισμα

 

Τι κάνετε
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε για 5-6 λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  • Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε πρώτα τη ζάχαρη- ανακατεύοντας πάντα παράλληλα- και λίγο λίγο το νερό.
  • Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.
  • Στο τέλος ρίχνετε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε τον χαλβά σε φόρμα, πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίζετε με κανέλα.

 

 

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμο & πανεύκολο cake αχλαδιού χωρίς ζάχαρη!

 

 

tags:






tags: