Φτιάξτε μόνες σας μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Φτιάξτε μόνες σας λαχταριστά μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με ζαχαρόπαστα και ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους καλεσμένους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Φτιάξτε μόνες σας μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια


Για τα μπισκότα (περίπου 25 κομμάτια):

1 κούπα βούτυρο λιωμένο

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

3 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο και

1/2 φακελάκι baking powder

 

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σταδιακά με τη σειρά που αναφέρονται μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλάει. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκατοστού και κόβετε μπισκοτάκια σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με ειδικό κουπ πατ.

Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτόνι σε σχήμα δέντρου, να το τοποθετήσετε πάνω στη ζύμη και να κόβετε το σχήμα γύρω γύρω με μαχαιράκι.

Απλώνετε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφήνετε να κρυώσουν για τουλάχιστον δύο ώρες πριν αρχίσετε τη διακόσμηση.

 

Για τη ζαχαρόπαστα:

1/8 κούπας νερό

1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)

1/4 κούπας γλυκόζη

1 βανίλια

600 γρ. περίπου ζάχαρη άχνη

Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τη ζελατίνη, την γλυκόζη και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και το ρίχνετε σιγά σιγά σε ένα μεγάλο μπωλ όπου έχετε απλώσει τη μισή ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε αρχικά με το κουτάλι (γιατί το μίγμα είναι ζεστό) και όταν αρχίζει να πήζει, χρησιμοποιήστε τα χέρια. Ρίχνετε σταδιακά και την υπόλοιπη άχνη μέχρι να γίνει ένα μίγμα σφιχτό και ελαστικό που να μην κολλάει.

Για να χρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα, θα χρειαστείτε  πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας. Στο κέντρο της ζαχαρόπαστας, βάζετε λίγο χρώμα με μια οδοντογλυφίδα και πλάθετε καλά μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τυλίγετε τη ζαχαρόπαστα σφιχτά σε μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα με πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε σχήμα δέντρου με το ειδικό κουπ πατ ή τη μέθοδο του χαρτονιού, που είπαμε παραπάνω.

Για να "κολλήσει" η ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο, θα χρειαστεί να βάλετε λίγο νεράκι πάνω στο μπισκότο με πινέλο.

Προτάσεις διακόσμησης:

Διακοσμήστε τα μπισκοτάκια σας με σοκολατένια κουφετάκια τύπου smarties, χρωματιστή τρούφα ή χρωματιστά αστεράκια ζαχαρόπαστας, αφού πρώτα βάλετε σταγόνες νερού με ένα πινελάκι πάνω στο μπισκότο για να κολλήσουν. Βάλτε κάθε μπισκοτάκι σε διαφανές σακουλάκι με χριστουγεννιάτικη κορδελίτσα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Για περισσότερα σχέδια: www.cookierama.gr και www.facebook.com/cookieramagr