Υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να κρατάτε τα πρωτα δόντια του παιδιού σας

Δημοσιεύθηκε στις

Υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να κρατάτε τα πρωτα δόντια του παιδιού σας

Όταν το παιδάκι σας "χάνει" τα παιδικά του δόντια δεν είναι μόνο για το ίδιο μια μεγάλη και φοβερή αλλαγή, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Και αν θέλετε να ξέρετε, οι επιστήμονες συνιστούν στους γονείς να κρατούν τα δοντάκια των παιδιών τους για έναν πολύ σημαντικό λόγο.


Ένας από τα πολλά σημάδια ότι  το παιδί σας μεγαλώνει είναι η απώλεια των παιδικών δοντιών του.

Για πολλά παιδιά, αυτό το γεγονός συνδέεται επίσης με την άφιξη της μυστηριώδους νεράιδας των δοντιών και την ευκαιρία να κερδίσουν κέρματα σε αντάλλαγμα για τα δόντια τους. Για πολλούς γονείς, όταν τα δόντια ανταλλάσσονται για ένα νόμισμα που απομένει κάτω από το μαξιλάρι, παραμένει το ερώτημα: "και τώρα τι κάνουμε με το δόντι;".

Ενώ ορισμένοι γονείς μπορούν να επιλέξουν να κρατήσουν τα δόντια του μωρού για συναισθηματικούς λόγους, άλλοι απλά τα πετούν.

Ωστόσο, οι γιατροί παροτρύνουν τώρα τους γονείς να κρατήσουν τα δόντια του μωρού τους σε ένα ασφαλές μέρος, καθώς μια μέρα αυτά τα δόντια θα μπορούσαν να σώσουν μια ζωή.

 

 

Μια επιστημονική μελέτη του 2003 απέδειξε ότι τα παιδικά δόντια είναι μια πλούσια πηγή βλαστικών κυττάρων, τα οποία μπορούν να συλλεχθούν και να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός πλήθους άλλων κυττάρων εάν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι, εάν το παιδί σας χρειάζεται κάποιο ιστό αντικατάστασης ή μεταμόσχευση ιστού κάποια στιγμή στο μέλλον, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν βλαστικά κύτταρα από τα συγκεκριμένα δόντια για την επίτευξη της διαδικασίας!

Όπως εξηγεί η Bioeden, ειδική τράπεζα με βλαστικά κύτταρα από δόντια, όπου διασφαλίζεται η ασφαλής φύλαξη των δοντιών των παιδιών σε περίπτωση που χρειαστούν βλαστικά κύτταρα στο μέλλον, «τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σας είναι η μόνη, τέλεια και απόλυτα ταιριαστή επιλογή για έναν δότη».

«Η ανάκτηση βλαστικών κυττάρων από τα παιδικά δόντια είναι ασφαλής, απλή, μη επεμβατική και δεν απαιτεί ιατρική παρέμβαση».

 

Υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να κρατάτε τα πρωτα δόντια του παιδιού σας

 

«Τα βλαστοκύτταρα από τα παιδικά δόντια έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητα για θεραπευτική εφαρμογή, επιτρέποντας περισσότερες θεραπευτικές επιλογές».

Ωστόσο, η διατήρηση των δοντιών σε ένα βάζο στο πίσω μέρος μιας ντουλάπας δεν αρκεί για να διατηρηθεί η ιδιαίτερη ποιότητα των δοντιών. Τα δόντια πρέπει να διατηρούνται φρέσκα, ώστε να μην υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου και τα βλαστοκύτταρα να μην χάνουν την ισχύ τους.

Μπορείτε να στείλετε τα δόντια του παιδιού σας σε εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια θα ανακτήσουν τα βλαστοκύτταρα από τα δόντια και θα τα δοκιμάσουν πριν τα αποθηκεύσουν σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πρόσβαση στην τεχνολογία αυτή δεν είναι φθηνή και σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε ποτέ αυτά τα δόντια, τότε μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη επένδυση!

 

Διαβάστε επίσης: Q&A: Μέχρι ποια ηλικία αλλάζουν δόντια τα μωρά;

 

 

tags:






tags: