Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το All4mama συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χριστουγεννιάτικες και μη, για να περάσατε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, με τα παιδιά σας.


Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα, κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Από τα μέσα Οκτωβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα. Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8€/άτομο.

Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€.

Οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 21€.

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€.

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ.

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο με θέμα «Οι Επιθυμίες και οι Απογοητεύσεις μέσα από μια ιστορία!» για παιδιά και εφήβους από 10-15 χρονών και ενήλικες.

Επιθυμία, αρχή, ξεκίνημα, νέα διαδρομή!

Εμπόδιο είναι αυτό, απρόοπτο, ανατροπή;

– Δε γίνεται από εδώ.

– Ούτε από εκεί.

– Μήπως έτσι;

– Ίσως αλλιώς;

Πώς θα γίνει τελικώς να φτάσω σε αυτό που επιθυμώ;

Μήπως δε γίνεται, καλύτερα να σταματήσω εδώ;

Ακολουθούμε την ηρωίδα της ιστορίας,  αναγνωρίζουμε πώς είναι η στιγμή που στη διαδρομή χρειάζεται αλλαγή, αναγνωρίζουμε την απογοήτευση και…

Ώρες: 13.00-14.00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα γίνει το εργαστήριο «Ένα Δώρο για τον Εαυτό μου!» ενήλικες και παιδιά 7 έως και 12 χρονών.

Ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, και όχι μόνο, για την πολύτιμη εμπιστοσύνη και εκτίμηση προς τον εαυτό μας.

Κάθε φορά που καταφέρνουμε να κάνουμε με χαρά ένα δώρο στον εαυτό μας δυναμώνουμε! Κάθε φορά που κάνουμε ένα δώρο με χαρά στον εαυτό μας αποκτάμε τη δυνατότητα να δωρίζουμε με χαρά και γύρω μας!

Ένα εργαστήρι όπου μικροί και μεγάλοι μαζί θα φτιάξουμε τα δικά μας δώρα!!

Ώρες: 13.00-14.00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Επίσης στο χώρο του Μουσείο πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση Χριστούγεννα «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά και εφήβους από 5-15 χρόνων και ενήλικες.

Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές στις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες μαζί, μπορούν να παίξουν και να εξερευνήσουν τη διαδραστική έκθεση του μουσείου!

Να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-13.00.

Εισιτήριο για την έκθεση: 4 ευρώ

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329, www.mce.gr.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 10:00-10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 11:10-12:00.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Στολίδια στη σειρά».

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Ανακαλύπτουμε με τις αισθήσεις μας διαφορετικά υλικά, συνθέτουμε μοναδικά στολίδια και τα βάζουμε στη… σειρά δημιουργώντας γιορτινές γιρλάντες για το δωμάτιό μας.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Μουσική συναυλία των γιορτών».

Ποιους διαφορετικούς ήχους κάνουμε με το σώμα μας; Τι άλλους ήχους μπορούμε να παραγάγουμε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα; Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουμε ήχους και ρυθμούς σε καπάκια, μπουκάλια, κουτάλια και μουσικά όργανα… και παίζουμε την πρώτη μας γιορτινή συναυλία!

Επίσης πραγματοποιούνται προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα

11:15 – 12:00 «Γιορτινά μπισκότα», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Ποια υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μπισκότα; Πειραματιζόμαστε, ανακατεύουμε χρώματα και μυρωδιές και φτιάχνουμε γιορτινά μπισκότα!

12:15 – 13:00 «Εικόνες βρίσκουν ήχους», για όλη την οικογένεια

Ποιες εικόνες μας θυμίζουν Χριστούγεννα; Πώς μπορούμε να τους δώσουμε φωνή; Συνοδοί και παιδιά φαντάζονται και δημιουργούν τις πιο ζωντανές χριστουγεννιάτικες εικόνες!

13:15 – 14:00  «Λαμπερή χιονοθύελλα», για όλη την οικογένεια

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Ανακατεύουμε ασυνήθιστα συστατικά και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικη λάμψη μέσα σ’ ένα βάζο!

14:15 – 15:00 «Μαγικό καλειδοσκόπιο», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Πώς θα μπορούσαμε να γεμίσουμε φως και σχήματα ένα κουτί; Φτιάχνουμε το δικό μας καλειδοσκόπιο και βλέπουμε αυτές τις γιορτές με άλλο μάτι!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα

11:15 – 12:00 «Νόστιμα στολίδια…», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Με ζάχαρη, αλεύρι, βανίλια και άλλα … μοσχομυριστά υλικά δημιουργούμε πρωτότυπα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας…

12:15 – 13:00 «Το αστέρι των Χριστουγέννων», για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Αλεύρι, αλάτι και νερό μεταμορφώνονται σε χριστουγεννιάτικα αστέρια! Χρυσόσκονες και κορδέλες κάνουν τα αστέρια μας να λάμψουν!

13:15 – 14:00  «Μια γιρλάντα για το δέντρο μου», για όλη την οικογένεια

Με ποιον τρόπο στολίζουμε (σ)τις γιορτές; Απλά υλικά μεταμορφώνονται σε γιορτινά στολίδια, στροβιλίζονται και σκορπίζουν σχήματα και χρώματα γύρω μας!

14:15 – 15:00  «Στολίδια …εν κινήσει», για παιδιά 5-12 χρόνων

Χρώματα, σχήματα ενώνονται, ισορροπούν και μετατρέπονται σε στολίδια που στροβιλίζονται!

Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Πληροφορίες: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!».

 «Χο, Χο … Ωχ, Ωχ, Ωχ! Συναγερμός… Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο τα μικρά ξωτικά μπορούν να βοηθήσουν τον Αϊ- Βασίλη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

Αφού φορέσουμε το μαγικό σκουφί των ξωτικών, αποκτάμε τις συνήθειες τους. Το ξέρατε ότι τα ξωτικά είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και διαρκώς ανακαλύπτουν καινούρια παιχνίδια; Τι γίνεται όμως όταν χτυπήσει ο συναγερμός; «Προσοχή ξωτικά χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη…» γονείς και παιδιά ή αλλιώς ξωτικά ανασκουμπωνόμαστε! Πρέπει να βοηθήσουμε στη λύση της εξαφάνισης του σάκου! Θα τα καταφέρουμε;

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι: δημιουργώ διπλώνοντας χαρτί ή αλλιώς ανακαλύπτω την τέχνη του origami!» για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Αφήνουμε κόλλες και ψαλίδια στην άκρη! Τα υλικά που θα χρειαστούμε μόνο είναι χαρτί και τα χέρια μας! Εμπνεόμαστε από την τεχνική origami και φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Η τεχνική του origami που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού γεννήθηκε στην μακρινή μας Ιαπωνία! Αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα και τις οδηγίες της τεχνικής αυτής μπορείς να δημιουργήσεις μαγικά πράγματα μόνο με ένα τετράγωνο φύλλο χαρτί! Τι λες; Στολίζουμε με δημιουργίες origami το φετινό χριστουγεννιάτικό μας δέντρο;

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας

Το Christmas Fantasy Fun Park and Theater ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει να γιορτάσετε φέτος τα πιο μαγικά Χριστούγεννα! Από τις 7 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο. Για τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών ο χώρος διαθέτει baby park.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Σε έναν τεράστιο κλειστό χώρο 7.500 τμ, ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο, μπορείτε να περιηγηθείτε από το πρωί έως το βράδυ, με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείτε για τις ιδιοτροπίες του καιρού. Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε διαδραστικά παιχνίδια, να παίξετε στο Λούνα Παρκ, να στροβιλιστείτε στο καρουζέλ, να τρέξετε και να χορέψετε στο παγοδρόμιο, να γνωρίσετε από κοντά τους Αγιοβασίληδες από τη Ρωσία και τη Λαπωνία και να ανακαλύψετε πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Πρόγραμμα παραστάσεων για το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου:

12.00-13.00: Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

13.30-14.30: XANAZOO, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ MAZZO AND THE ZOO

15.00-16.00: MAGIC SHOW: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΣΤΑΝ, ΑΛΕΞ ΚΑΙ DEVA

16.30-17.30: Ο ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

18.00-19.00:  FANTASY CIRCUS, ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

19.30-20.30: XANAZOO, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ MAZZO AND THE ZOO

Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00.

Γενική είσοδος για όλα τα παιχνίδια και τα θεάματα: €12

Πληροφορίες: www.artinfo.gr, www.christmasfantasy.gr και στο τηλ. 210-9213310.

Τεχνόπολη

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Τα Ξωτικά του Άγιου Βασίλη δεν κάθονται ποτέ ήσυχα... Δουλεύουν ασταμάτητα έναν ολόκληρο χρόνο, φτιάχνοντας παιχνίδια και καταστρώνοντας εκπλήξεις, ώστε φέτος τα Χριστούγεννα να μοιράσουν αγάπη και χαρά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους! Η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης, έρχεται να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/18

12:00 «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

13:00 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ -

ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΕΛΙΩΤΗ

14:30 «Η ΣΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΟΥΣ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

16:00 DUO LILITH - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΟ ΗΧΟ ΤΣΕΛΟ/

ΠΙΑΝΟ

17:00 ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ & ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ - ΣΟΦΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

18:00 «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ» - ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/18

12:00 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

13:00 «ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ" - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

14:30 MR & MRS BUBBLE - THE SHOW

13:00-15:00 Ξυλοπόδαροι (ΕΚΤΟΣ ΣΚΗΝΗΣ)

16:00 «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ

17:00 «ΤΟ ΚΑΛΑΝΤΟ» - ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣ

Ώρες λειτουργίας:10:00 - 22:00

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Σάββατο 15/12 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Σαλόνι-Πετώντας με το μαγικό χαλί», για παιδιά 2-3,5 ετών.

Σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα σας καλωσορίσουμε στο σαλόνι μας, θα στολίσουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και μετά θα καθίσουμε γύρω-γύρω για να ακούσουμε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα ξυπνήσει τη φαντασία μας και θα μας ταξιδέψει μ’ ένα μαγικό χαλί στα πέρατα του μύθου. Γονείς και παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα επιλέξουν τα υλικά που χρειάζονται, θα τα ταιριάξουν και θα δημιουργήσουν σχέδια. Όλα αυτά βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες, να συντονίσουν τα μάτια και τα χέρια τους, να αρχίσουν να δημιουργούν σχήματα και να αποκτήσουν σιγά σιγά ένα λεξιλόγιο που θα αντιστοιχεί στα έργα τους. Ελάτε να πετάξουμε μαζί!

Ώρες: 11.00-12.30.

Εισιτήριο: €15 (Απαραίτητη η παρουσία γονέα)

Το Σάββατο 15/12 θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι θησαυρού «Από που ήρθα και που πάω;», για γονείς και παιδιά 6-12 ετών.

Ένα ταξίδι στην αρχαία Μεσόγειο γεμάτο γρίφους, μυστηριώδη αντικείμενα, μυθικά πλάσματα, έναν θησαυρό (μάλλον καταραμένο), ένα ξόρκι κι έναν χάρτη. Αφετηρία μας, ένα αγγείο που δεν ξέρουμε ούτε από πού ήρθε αλλά ούτε και που πάει... Άραγε θα πάρουμε το σωστό δρόμο;

Ώρες: 11:00-12:00

Εισιτήριο:  €5 (για ένα παιδί και συνοδό)

Πληροφορίες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7294220, www.cycladic.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήριο «Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία της Lallemand Orianne», για παιδιά 2-4 ετών.

Ο αξιολάτρευτος λύκος Ζαχαρίας δεν αγαπάει και πολύ τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς όμως οι φίλοι του που τον αγαπάνε θα τον βοηθήσουν να μπει στο γιορτινό κλίμα.  Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

‘Ωρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Ο Σκούφος του Άγιου Βασίλη», για παιδιά 4-7 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Περιμένετε κι εσείς τον Άγιο Βασίλη με μεγάλη αγωνία; Σας περιμένουμε λοιπόν στο Μουσείο για να δούμε που πήγε ο Άγιος Βασίλης και άφησε μόνο τον σκούφο του! θα ζωγραφίσουμε σκούφους και θα γίνουμε όλοι για λίγο Αι – Βασίληδες φορώντας τον σκούφο του!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα γίνει το εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play με θέμα «Θεατρικό παιχνίδι, μέσα από μια χριστουγεννιάτικη ιστορία».

Ο Αη- Βασίλης έρχεται, οι μέρες πλησιάζουν.. μια όμορφη ιστορία έρχεται για να μας ταξιδέψει σε απίθανες περιπέτειες, μέσα από ομαδικά παιχνίδια, για όλη την παρέα. Φιλαναγνωσία – Θέατρο – Δραματοποίηση.

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών «Εκρηκτικά στολίδια», για παιδιά 5-8 ετών.

Τα στολίδια εκρήγνυνται!!! Αυτά τα Χριστούγεννα οι πιο φαντασμαγορικά επιστημονικές μπάλες θα ετοιμαστούν για να διακοσμήσουν το γιορτινό δέντρο

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα γίνει ακόμη το πολυθεματικό εργαστήριο «Παιχνίδι και χορός, φέρνουν τα Χριστούγεννα», για παιδιά 3-5 ετών.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα αλλά και γιορτινούς χορούς. Εκφραστείτε δημιουργικά, μέσα από τις τέχνες.

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

Μουσείο Μπενάκη 

Το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί στις γιορτινές ξεχωριστές εκδηλώσεις  που ετοίμασε για τους μικρούς και μεγάλους της οικογένειας με εκθέσεις, μουσική, εργαστήρια και ξεναγήσεις.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα γίνει το εργαστήριο «Τρεις γενιές στον πάγκο με τα στολίδια» στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών. Μια γιορτινή δημιουργική συνάντηση ανάμεσα σε μικρούς και …. πιο μεγάλους.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Στο εργαστήρι αυτό κάθε παιδί συμμετέχει με τον παππού, τη γιαγιά ή ένα αγαπημένο πρόσωπο αυτής της γενιάς. Παιχνίδια παιδιών που μεγάλωσαν και μπήκαν σε προθήκες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και χειροποίητα στολίδια, συνδέουν την πρώτη και την τρίτη γενιά φέτος τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Παιχνιδιών!

Ώρα: 11:00 – 13:00.

Κόστος συμμετοχής: € 15 το ζευγάρι συμμετεχόντων

Ακόμη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη με την Underground Youth Orchestra».

Τα σύνολα μουσικής δωματίου, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα της Underground Youth Orchestra ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

Ώρα: 12:00 – 15:00.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη θα γίνει το εργαστήριο «Ένας άγγελος στο σπίτι» για παιδιά 6 έως 9 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 28+1 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ παρέα με τα παιδιά σας!

Ένας άγγελος λίγο κουρασμένος φτάνει στο σπίτι για να ζεσταθεί και να γιορτάσει μαζί μας.  Η συντροφιά μας τον ζωηρεύει και στο τέλος γινόμαστε οι δικοί του άγγελοι, φίλοι και βοηθοί. Με αφορμή τη σειρά των Αγγέλων του Γιάννη Μόραλη, ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που συνδυάζει τη γλυπτική με τη ζωγραφική.

Ώρα: 11:00 – 13:00.

Κόστος συμμετοχής: € 12 η προπώληση, € 15 την ημέρα του προγράμματος

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη θα γίνει η συναυλία «Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη με τα παιδιά της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου».

Τα παιδιά της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου θα μας κρατήσουν συντροφιά ερμηνεύοντας δημοφιλή μουσικά έργα με χριστουγεννιάτικη εορταστική διάθεση.

Ώρα: 13:30.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα / Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών,Λεωφ. Ποσειδώνος & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο, www.benaki.gr.

tags:






tags: