Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Ψάξαμε και βρήκαμε και αυτή την εβδομάδα τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο εκτός σπιτιού παρέα με τα παιδιά σας.


Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα , κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019 μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €/άτομο

Οικογενειακό  (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€

Οικογενειακό  (3μελής οικογένεια): 21€

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ 

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εικαστικά εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2,5 - 5 ετών «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς», με θέμα «Πόσα διαφορετικά υλικά χωράνε σ'αυτό το πορτρέτο του Picasso;»

Ώρα: 17.30-18.30.

Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικoς με 2 παιδιά 20 €

Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Πληροφορίες: Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, τηλ. 210 3312621, 210 3312750.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το παιδικό εργαστήρι χειροτεχνίας για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν, με απλά υλικά και με την καθοδήγηση συνεργατών του Μουσείου, σελιδοδείκτες και σημειωματάριο με θέματα από γελοιογραφίες του ΄40.

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του Εορτασμού της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018 και με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ώρα: 10:00

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-3237315

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα γίνει το εργαστήριο «Ο Φόβος και η Εμπιστοσύνη μέσα από μια ιστορία!», για παιδιά και εφήβους 10-15 χρονών και ενήλικες.

Ξεκινάμε μεγάλο ταξίδι για να ανακαλύψουμε τη σχέση που έχει ο φόβος με την εμπιστοσύνη. Η γιαγιά είπε «Έχε νου μην το ταΐσεις».Το κορίτσι ρώτησε «Γιαγιά, τι τρώει;». Ξαφνικά, της έπεσε από τα χέρια, έσπασε και…

Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων παιδιά, έφηβοι και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες.

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου μπορείτε να επισκεφτείτε τη διαδραστική έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων «Στο Παλάτι του Θυμού!»

Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού!», είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα, να επεξεργαστούν, να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια.

Ηλικίες: για παιδιά και εφήβους 5 έως 15 χρονών και ενήλικες

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00-13:00.

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Χρωματομπερδέματα» για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή,10:00 – 10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 11:10 – 12:00.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Ποια είναι τα βασικά χρώματα; Ποιους συνδυασμούς μπορούν να δημιουργήσουν; Με ποιον τρόπο μπορούμε να συνδυάσουμε με τα σχήματα;

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους διακρίνουν και εντοπίζουν τα τρία βασικά χρώματα στα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Παίζουν και πειραματίζονται με αυτά και με εργαλείο ένα πινέλο τα ανακατεύουν και δημιουργούν μια από τις πρώτες τους ζωγραφιές.

Κόστος συμμετοχής: 10 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί)

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα

11:15 – 12:00 «Οι σούπερ ήρωες της… διατροφής!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Τι έτρωγε ο Ποπάυ; Ποιο ήταν το αγαπημένο λαχανικό του Μπαγκς Μπάνι; Ποιος θυμάται τι έκρυβε ο Λιχούδης κάτω από το φουσκωτό καπέλο του; Ελάτε να εμπνευστούμε από τις διατροφικές συνήθειες αγαπημένων ηρώων και να ενώσουμε τις δικές μας δυνάμεις για να φτιάξουμε μια μπάρα που θα μας γεμίσει ενέργεια!

12:15 – 13:00 «Κομικο-ιστορίες», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Σπλας! Μπαγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας ως σούπερ ήρωα; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικο-περιπέτειες… καρέ-καρέ!

13:15 – 14:00 «Κίνηση, στοπ! Κίνηση, στοπ!», για παιδιά 9-12 χρόνων

Το ξέρατε ότι το πρώτο ελληνικό κινούμενο σχέδιο φτιάχτηκε την περίοδο της Κατοχής και γελοιοποιούσε κρυφά τον Μουσολίνι; Στο Παιδικό Μουσείο σήμερα εμπνεόμαστε από την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες και τους δίνουμε κίνηση με την τεχνική του stop motion.

14:15 – 15:00 «Ένας ήρωας περπατάει… στο βιβλίο μου!», για παιδιά 7-12 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων δημιουργούμε τους αγαπημένους μας ήρωες σε τρεις διαστάσεις και τους κάνουμε συνοδοιπόρους στις σελίδες του βιβλίου μας, για να μας συντροφεύουν σε κάθε ηρωική… περιπέτεια!

Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί & 2 € για κάθε ενήλικα

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, τηλ. 2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr,

Public Συντάγματος

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Public Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά με ελεύθερη είσοδο!

Οι μικροί επιστήμονες ηλικίας 5 – 12 ετών, θα συμμετέχουν ενεργά σε καθένα από τα επιστημονικά πεδία του STEM σε ένα εργαστήριο Ρομποτικής, όπου συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά, καθώς σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και χτίζουν ένα Ρομπότ. Στο τέλος θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς μπορούν να το βελτιώσουν!

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν διασκεδαστικά και θα αγαπήσουν τις επιστήμες, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητές τους! Τα εργαστήρια θα γίνονται με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων σε βιωματικά διαθεματικά εκπαιδευτικά σενάρια, με ειδικά αναπτυγμένες για την ηλικία τους (επιστημονικά και παιδαγωγικά) καινοτόμες και εφαρμοσμένες τεχνολογίες.

Πληροφορίες: Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήρι, για παιδιά 2-4 ετών, με θέμα τα ζωάκια και την υγιεινή διατροφή και το βιβλίο του Έρικ Κάρλ, «Καλή όρεξη». Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί επίσης το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», για παιδιά 4-7 ετών.

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε με κεντρικό θέμα το έργο «Παιδί με ένα περιστέρι» του Pablo Picasso.

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή  28 Οκτωβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6 – 10 ετών με θέμα «Τα χρώματα του ηφαιστείου».

Όταν η Φυσική συνάντα την Τέχνη τα πάντα μπορούν να συμβούν! Σας περιμένουμε σε ένα πρωτότυπο, διαφορετικό και διασκεδαστικό εργαστήριο που στόχο έχει να ανακαλύψουν τα παιδιά το μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών και της σύγχρονης Τέχνης.

Ένα εργαστήριο με πολλές.. εκρήξεις! Σας περιμένουμε για να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε  ανακαλύπτοντας τα θερμά και τα ψύχρα χρώματα στην Τέχνη, Μέσα από ένα εκρηκτικό εργαστήρι. Μαζί μας θα πάρουμε το δικό μας ηφαίστειο που θα δημιουργήσουμε!

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσης μία διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Το παιδί στην πόλη: 14+1 υπέροχες δραστηριότητες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Ώρα: 11:30-13:00.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 210 3250341, info@ekedisy.gr.

tags:






tags: