Μνημόνιο: Καταργούνται 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΕΕ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Καταργούνται 25 συνολικά βρεφονηπιακοί σταθμοί που ανήκουν στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) εξαιτίας των νέων κοινωνικών δεδομένων  που επιφέρει το Μνημόνιο.

Αποτέλεσμα πάνω από 2000 βρέφη που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας να  μείνουν χωρίς «στέγη» εξαιτίας της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).


Μιλάμε για περίπου 1000 οικογένειες που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς και τώρα καλούνται να βρουν λύση.
Στους εν λόγω βρεφονηπιακούς σταθμούς φιλοξενούνται παιδιά από την βρεφική έως την προσχολική ηλικία και παρέχονται δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή εξυπηρετώντας έτσι τις εργαζόμενες μητέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Πρόκειται για σταθμούς που «στεγάζουν» περίπου 100 παιδιά ανά περιοχή, εγκαταστάσεις 1700 τ.μ. και απευθύνονται σε γονείς με ασφαλιστικές εισφορές στα εφάμιλλα ταμεία.

Όπως είναι κατανοητό η συγκεκριμένη απόφαση θα δημιουργήσει μια σειρά προβλήματων  για χιλιάδες παιδιά, σε ολόκληρη την Ελλάδα και τις οικογένειες τους!