"Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γονείς παρακολουθήστε συζήτηση με θέμα το βιβλίο του Carl Honore  "To μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας". 

"Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας"


«Μεγαλώνουμε μια γενιά από κουρασμένα παιδιά – φορτωμένα υποχρεώσεις και στόχους».

Στην τέλεια εικόνα μιας ισορροπημένης παιδικής ηλικίας, θα έπρεπε το παιδί να ασχολείται όσο προβλέπει το εκπαιδευτικό σύστημα με το σχολείο του, να κάνει τα μαθήματά του και να έχει μπόλικο ελεύθερο χρόνο να παίξει.

Όμως, για πολλά παιδιά της εποχής μας η εικόνα αυτή είναι ένα άπιαστο όνειρο που το βλέπουν από το παράθυρο του δωματίου τους, στο απέναντι πάρκο, όση ώρα μελετούν μία από τις δύο γλώσσες που διδάσκονται, ή εξασκούνται σε ένα μουσικό όργανο.

"Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας"Το Μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας είναι μια ενδιαφέρουσα καταγραφή και μια συναρπαστική ματιά στην παιδική ηλικία της εποχής μας. Είναι η επιτομή αυτού που θα λέγαμε «η αναζήτηση της παιδικότητας». Γραμμένο με τρόπο άμεσο και εύληπτο, απευθύνεται πρώτα και πάνω απ΄ όλα στους γονείς, είτε είναι ειδικοί στον χώρο της παιδοψυχολογίας, είτε είναι εκπαιδευτικοί ή άνθρωποι που απλώς ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους.

 

Tην Πέμπτη 28/2 στις 18.30 στο Σπίτι της χαράς θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την ψυχολόγο Αγγελική Ζαφειροπούλου με θέμα το βιβλίο του Carl Honore  "To μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.tospititisxaras.gr